- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Rubiralta aposta per les beques

Enric I. Canela

Tothom, bé, la majoria hi coincideix [2], l’Espai Europeu d’Educació Superior és una oportunitat, però només serà possible amb una bon finançament i més beques.

Magisnet publica una entrevista amb el secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta [3]. En destaco la darrera pregunta:

S’ha parlat molt de que si Bolonya “mercantilitza” l’ensenyament. ¿La crisi deixarà que es donin tantes beques com es desitjaria?
Bolonya ni va en contra de la Universitat Pública, ni homogeneïtzar, ni mercantilitza. I no hi ha altres prioritats. La prioritat número u en aquest moment són les beques, tant d’accés, com d’ampliació d’estudis universitaris. S’han fet grans esforços en aquest camp i ara mateix es donen totes les beques que entren dins els llindars indicats. Però és veritat que cal millorar les beques universitàries per a que l’estudiant que així ho desitgi pugui estudiar sense necessitat de treballar. En qualsevol cas, l’esforç que s’ha fet en aquestes últimes setmanes amb un fons de 7.000.000 d’euros mostra que s’està fent un esforç enorme.

Aquest és l’objectiu prioritari.

Rubiralta fa uns dies a la URV [4], després de presentar Estartègia 2015, demanava que es respectin les institucions universitàries i va defensar que les polítiques de beques han de millorar a Catalunya. I allà mateix va dir [5] que el govern espanyol destinarà aquest any 219 milions d’euros a la millora dels campus universitaris, a través del programa “Campus d’Excel·lència Internacional”.