Un referèndum a la UB


Enric I. Canela

El Pla de Bolonya és l’espectacle del curs 2008-2009. Un pla organitzat per tal que no ens avorrim. Ara els estudiants de la UB, atenint-se a la normativa de la UB han demanat un referèndum. Es podria celebrar de seguida, el proper dia 26 de febrer. Es demanarà: “Ha de paralitzar-se l’aplicació de l’Espai Europeu d’Educació Superior per iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat pública?: sí o no”. Per a què servirà? Doncs fàcil, el resultat obligarà als estudiants claustrals a votar en els òrgans en els que participin d’acord amb el resultat. Naturalment no al personal docent i investigador o al d’administració i serveis. Quanta energia gastada per a no res.

2 respostes a “Un referèndum a la UB”

 1. a 19 febr. 2009 a les 7:00 Albert

  Sembla mentida Enric, tan a favor del dret a decidir dels catalans sobre el futur del país i tan bel·ligerant amb el dret a decidir dels estudiants sobre el futur de la universitat…

 2. a 19 febr. 2009 a les 7:56 enriccanela

  Albert,
  Jo no crec que els estudiants tinguin el dret de decidir sobre el futur de la universitat, ni els professors. Crec que el té la societat.
  El comentari d’avui, però anava més en la línia de què no servirà per a res tota la moguda. aquesta decisió ja està presa i el que cal és millorar el que puguem, que hi ha molt a millorar.
  des del primer dia que dic que caldria la implicació dels estudiants per demanar beques, no ho han fet fins fa dos dies i la implicació en els plans d’estudi.
  Jo ja vaig lluitar quan calia per evitar el model que finalment ha adoptat el govern espanyol. Ni els rectors catalans ni el govern van fer aleshores el que calia i davant la ministra cabrera l’única veu contrària va ser la meva. estpa documentat en actes del Consell de Coordinació Universitària. Va ser al setembre del 2006 a Saragossa (si no em falla la memòria).
  És absurd haver deixat que es fes tot i protestar dos anys després quan el procés és irreversible i ja s’ha adopatat en moltes universitats, catalanes també. A on ens portarà?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació