Enric I. Canela

Diego Llanes Ruiz, catedràtic de Genètica de la Universitat de Còrdova, critica les paraules del Secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta, quan va afirmar, a la Universitat d’Oviedo, el 25 de novembre, que “si alguna universitat ha de tancar no serà per Bolonya, serà pel mercat” a més de dir en informes que “cal abordar un procés de reducció del nombre d’universitats, bé mitjançant processos de fusió, transformació o extinció pura i simple, ….”

Naturalment aquest professor agafa el rave per les fulles. El secretari d’Estat reflexionava sobre si es poden mantenir estudis sense estudiants quan a 100 km hi ha una altra que els té. Això és el mercat i malgrat els anti-bolonya quan una titulació no té estudiants alguna cosa cal fer. Té sentit tenir 5 universitats amb el mateix ensenyament i 10 estudiants a cadascuna? És just que el contribuent les pagui? Potser algú ha de dir les coses clares quan es diuen tantes rucades en tan poc temps. Privatització, mercantilització, etc. Una cosa és vendre’s al mercat i l’empresa i altra llençar els diners dels contribuents per plaer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació