Barcelona resisteix


Enric I. Canela

Dues notícies que mantenen encara el prestigi de Barcelona. Esperem que això no s’esgarri com tantes coses.

Llegeixo Barcelona entra en el “top ten” de les ciutats que atreuen més talent i BCN persegueix Boston. Parlen de les escoles de negocis de Barcelona.

Segons David Parcerisas, president de la fundació EADA i de ForQ (Associació per a la Qualitat de la Formació Continuada que inclou Eada, EAE, Esade, IDEC, Iese, IL3, La Salle Business School y UPC.). Barcelona té a favor seu no solament un important pes de les escoles de negocis com les mateixes Esade o EADA i IESE, totes nascudes fa 50 anys, sinó també bones escoles d’enginyeria i disseny Amb tot hi ha problemes per aconseguir-ho. Així un catedràtic de Finances cobra als Estats Units un sou fix de fins a 400.000 dòlars a l’any. En una universitat pública espanyola percep uns 55.000 euros anuals bruts. És necessari que es potenciï el finançament per part del sector privat. Això requereix que l’activitat tingui un tractament fiscal equiparable al de l’R+D.

Xavier Mendoza, professor d’ESADE, diu que per poder competir, les escoles només demanen a l’Administració que no posi traves. Mendoza i Parcerisas es van referir, per exemple, a les dificultats que esmenten potencials professors estrangers amb l’escolarització dels fills per la llengua. El problema deu ser el català. Si cal els puc recomanar algunes magnífiques escoles que fan l’ensenyament en anglès, en alemany o en francès. Quins problemes tenen aquesta gent.

Per altra banda, aviat se celebrarà, al juny, Hit Barcelona. Fa uns dies va fer la presentació l’Alcalde. Hit Barcelona. Segons l’Ajuntament, gurus de la innovació, emprenedors i inversors internacionals es trobaran a Barcelona del 17 al 19 de juny per participar en la primera edició del HiT Barcelona 2009, una cimera que busca impulsar projectes empresarials en sectors estratègics.

La trobada està orientada als tres sectors amb un potencial de creixement més gran: telecomunicacions, cleantech (energies alternatives, netes i renovables) i healthcare (ciències de a salut i biotecnologia).

Amb aquesta cimera, Barcelona ha fet una aposta per “un concepte nou, amb un format nou, que versa sobre la innovació”, tal com ha explicat l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que també ha destacat la importància estratègica que té “generar des d’aquí esdeveniments que no existien al món, amb vocació que el món s’expressi a Barcelona”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació