- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Pescar bacallà a Suïssa

Enric I. Canela

Estic impressionat: Espanya s’ha marcat el repte de promoure “una nova visió” de la ciència europea amb projecció mundial, aprofitant la seva presidència de la Unió Europea que ostentarà durant el primer semestre de 2010, amb l’impuls de polítiques regionals, europees i nacionals millor coordinades i articulades “amb nous mecanismes” [2]. No m’entretinc en comentar l’article, només recordo que fa un mes escrivia en aquest bloc: En innovació, una mica pitjor [3]. Tractava el meu comentari de la publicació per part de la Comissió Europea de l’informe European Innovation Scoreboard 2008 – Comparative Analysis of Innovation Performance [4]. Això amb Solbes és com pescar bacallà a Suiïssa.

Justament també avui Público dedica un article al tema: Espanya segueix endarrerida en les seves inversions en innovació [5].

Alguna cosa falla. La inversió pública està a la mitjana de la Unió Europea però l’empresarial molt per sota. La patronal opina que el que cal no són més ajudes directes, benvingudes, sinó mantenir les desgravacions fiscals. Això ho entén tothom menys el ministre Solbes.