Enric I. Canela

Llegeixo que el futur campus de Alimentació de la UB que es construirà al recinte de Torreribera de Santa Coloma de Gramenet comptarà amb 50.000 m2 dedicats a l’estudi i recerca en alimentació, nutrició i seguretat alimentària. En aquest campus actualment s’imparteix Nutrició Humana i Dietètica.

Les obres les han presentat avui el rector de la UB, Dídac Ramírez: el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué: i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma, Joan Carles Mas, i suposaran un pressupost total de 80 milions.

El projecte preveu l’obertura de sis edificis, tres d’ells de nova construcció, en els que es durà a terme la docència, la recerca i l’acollida d’empreses i institucions relacionades amb el sector de l’alimentació i nutrició.

Entre els centres que tindran la seva seu al Campus d’Alimentació destaquen l’Institut de Recerca en Nutrició Humana i Seguretat Alimentària i l’Àrea de Ciències de l’Alimentació del Parc Científic de Barcelona.

Les obres del campus van començar el passat mes de desembre amb els treballs de restauració de tres edificis (Verdaguer, Gaudí i Marina) i es preveu que per al 2010 estiguin acabats.

Un d’aquests immobles rehabilitats (Verdaguer) permetrà ampliar l’actual oferta del campus amb la docència de Ciència i Tecnologia dels Aliments i el màster en Seguretat Alimentària, a més d’altres postgrau i titulacions de formació continua.

Els altres dos edificis que es troben en obres (Gaudí i Marina) s’habilitaran per a activitats de recerca i transferència de tecnologia.

El 2010 començarà la construcció de dos nous edificis, un dedicat a la docència i un altre a la recerca. Posteriorment s’aixecarà el tercer edifici, que acollirà institucions i empreses del sector.

Un projecte que va començar a gestar-se fa més de vuit anys i en el que vaig estar implicat. Vicissituds diverses i moltes errades el van aturar.

4 respostes a “Campus de l’Alimentació, val més tard que mai”

 1. a 27 febr. 2009 a les 1:49 Agustí

  Estic totalment d’acord que val més tard que mai. També vaig estar-hi involucrat des de l’inici i penso que qui va donar-hi una bona empenta, tot i que va estr poc temps- va ser el Dr. Rubiralta.

 2. a 27 febr. 2009 a les 11:17 enriccanela

  Agustí,
  tens raó. El Màrius Rubiralta va intentar refer i va donar un pas endavant. Es va paralitzar abans però un seguit d’errors de llibre. Ara s’han recollit els fruits d ela feina del Dr. Rubiralta.

 3. a 01 des. 2009 a les 11:05 José Luis Morales

  Totes les iniciatives d’aquest àmbit són benvingudes, ja contribuiran decisivament al desenvolupament de Catalunya com a potent clúster empresarial de la indústria agroalimentària europea i mundial.

  Aquest projecte podria afergir-s’hi a una llarga llista com el Parc Científica i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), BZ Barcelona Zona Innovació (a la Zona Franca, on es vol desenvolupar la innovació a les empreses alimentàries), entres molts d’altres.

  Tampoc no oblidem que disposem de la fira Alimentaria, una de les més importants a tot el món en la seva especialitat, i que celebrarà la seva divuitena edició el proper mes de març del 2010.

 4. a 01 des. 2009 a les 8:29 enriccanela

  José Luis Morales,
  Efectivament, qualsevol iniciativa que potenciï aquestes indústries ens ha d’alegrar. Tenim capacitat de fer un bon clúster agroalimentari.
  Catalunya té un gran potencial en aquest camp que no s’està explotant adequadament. Crec que aquest és un projecte estratègic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació