Enric I. Canela

La UAB impartirà el primer grau de Espanya d’Empresa i Tecnologia juntament amb el grau de Comptabilitat i Finances, ambdós graus suplirà el curs 2009-2010 els estudis d’Empresarials, que només s’impartiran per als alumnes que ja hagin iniciat la Diplomatura. Molt bona iniciativa la de la UAB. És una de les “desgràcies” que ens porta el Pla de Bolonya.

6 respostes a “Les “desgràcies” que causa el Pla de Bolonya”

 1. a 26 febr. 2009 a les 4:20 Joan Gil Oliveras

  Que es faci una nova titulació no té res a veure amb bolonya.

 2. a 26 febr. 2009 a les 9:33 enriccanela

  Home Joan,
  sense Bolonya no hagués estat possible. no recordes que hi havia un catàleg i no es podien fer altres titulacions. Amb el catàleg posar una titulació nova podria costar cinc anys. I això no és opinable. És un fet.

 3. a 27 febr. 2009 a les 1:39 Joan Gil Oliveras

  No crec que tingui res a veure amb un catàleg de titulacions que per altra banda al no existir actualment deixa en la incompleta marginació a carreres que tinguin pocs recursos. Això se’n diu eficientisme, economicisme, i Pla de Bolonya:

  Nova gestió pública anglosaxona. La educació com un quasi mercat, on no hi ha dret a estudiar Filologia, hi ha titulacions més o menys rendibles.

 4. a 27 febr. 2009 a les 11:14 enriccanela

  Joan,
  però que dius! Al regene Unit no hi ha dret a estudiar Filologia? Per què no entres al web UCAS i t’ho mires. Qui t’ha explicat això?
  Quin mercat hi ha al Regne Unit? Això no ho discutiré abans que ho miris.
  I si té a veure amb no existir un catàleg de titulacions, i tant! I no té res a veure amb l’economicisme, té a veure amb ensenyar coses que la gent demana.

 5. a 28 febr. 2009 a les 11:18 Joan Gil Oliveras

  Ja m’has entès ¬¬

  La Nova gestió pública es basa en exposar que el mercat (la competència, la eficiència, etc.) estan per sobre de la gestió pública / burocràcia de l’Estat. I que per tant, allò públic s’ha d’acostar al model privat. Això comporta no entendre que l’Estat parla d’orientació garantista, i processos llargs però clars. I no comporta “anarquia de mercat” en el qual no hi ha un catàleg de titulacions que garanteix que existeixin tots els estudis. Un dret no és una mercaderia.

 6. a 28 febr. 2009 a les 11:46 enriccanela

  Joan,
  Se m’escapa. L’oferta està a les millors universitats. Tenen estudiants, funciona. I doncs? Per on s’acosten els estudiants que fan aquestes disciplines al mercat? de debò, sense segones, no ho entenc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació