Enric I. Canela

Si algú no sabia el per què de la lluita contra el procés de Bolonya, només cal que llegeixi una entrevista a Tomàs Sayes, l’estudiant de la UAB en vaga de fam y Arnau Mallol, tots dos membres del Sindicat d’estudiants dels Països Catalans. Reprodueixo la darrera pregunta.

Pregunta: Aleshores creieu que aquesta en una lluita anticapitalista, no és així?
Respon: Arnau Mallol: Clarament! el procés de Bolonya és una eina més dels capitalista per precaritzar, encara més, al treballador i al futur treballador (que som els estudiants). A part d’això observem que es va cap a una política de fets consumats i no es compta amb el treballador en les reformes laborals ni amb els estudiants en les reformes educatives etc., etc.

No deixa de ser clarificador.

9 respostes a “Proletaris de tot el món, uniu-vos!”

 1. a 25 febr. 2009 a les 11:08 Albert Traver

  ¿?

  El SEPC es defineix com una organització estudiantil revolucionària que lluita per emprende la via socialista de construcció nacional. El SEPC parteix d’una anàlisis materialista històrica en la seva teoria i pràctica i en conseqüència el SEPC es defineix com una organització internacionalista que es solidaritza amb tots els pobles que enfront del capitalisme i l’estructura liberal, lluiten per un canvi de dinàmica i de situació econòmica, per un model just, solidari, igualitari i més social, on l’economia estigui al servei de les classes populars.

  És el que em defensat sempre, nosé perquè t’hauria de sorprendre, si és que ho ha fet.

 2. a 25 febr. 2009 a les 12:10 enriccanela

  Albert,
  No ho ha fet. Simplement que no té res a veure amb els plans d’estudi ni res que s’assembli. És una lluita política i s’aprofita Bolonya com es podria haver aprofitat la reforma de l’estació de sagrera, passa que els estudiants tenen m´s temps i edat per dedicar-se a això. Medi de cultiu més fèrtil.

 3. a 25 febr. 2009 a les 2:32 Rosa Nuria

  Sabeu porto quasi 40 anys sentint-ho i els que ho diuen no en tenen ni la mes remota idea de que estant a favor d’una dictadura a matat a mes ciutadans europeus que les dues guerres mondials juntes, perque per portar endavant aquests idees revolucionaries que son de principis del XX s’ha matat s’ha toturat, s’han fet Gulags, per tots els que no hi creuen. Ells varen fer realitat dues frases maleides “el fi justifica els medis” i “el que no esta en mi esta en contra meu” aquesta última molt utilitzada per un altre dictador aquest el varem suportar 40 anys.
  Soc defensora de la llibertat, i de la democràcia, com sino la millor, sino la millor la que mes s’hi apropa, de les formes de gobernar.
  Tots aquests nois com els

 4. a 25 febr. 2009 a les 2:39 Rosa Nuria

  El comentari anterior estava per acabar, quant per miracles de la tecnologia, s’ha introduït amb faltes incloses
  La frases acababa .. haurien de llegir un xic d’historia, a ser possible de diferents fonts per veure que prediquen i on varen acabar els seus antecessors

 5. a 25 febr. 2009 a les 3:45 enriccanela

  Rosa Núria,
  Vell discurs el del SEPC. Jo des què era estudiant que sento aquests menifestos. Després se’ls passa i entren a treballar a la Caixa.

 6. a 25 febr. 2009 a les 3:55 Albert Traver

  Enric, això que el procès Bolonya és tan sols un canvi de plans d’estudi és una visió força particular teva em sembla. D’una forma o altre, estudiants, professors, polítics, etc. veiem l’EEES com una cosa que va més enllà. I dincs d’aquest catàleg d’opinions el SEPC ho veiem com un pas cap a la mercantilització de l’educació. Però no cal que discutim d’això tots dos hem expressat les nostres posicions moltíssimes vegades i no ens posarem d’acord.

  Pel que fa a l’altre comentari, no sé si em fa riure o em fa pena. Si la fet una persona desinformada, sense estudis i menor de 15 anys em fa riure, si la fet algú que es creu amb dos dits de front em fa pena.
  No entrarem aquí a analitzar els mals del socialisme, crec que no és el debat. Ara bé, jo em pregunto perquè en una disciplina acadèmica com la història s’hi atreveix tothom quan diu “aquests nois hauríen de llegir un xic d’història”. Possiblement és ella que no hagi obert un llibre d’història en la seva vida. Hi ha gent que es llegeix una novela històrica i ja es creu amb els coneixements d’un catedràtic.
  Tens sort Enric, amb la Biologia no s’hi atreveixen. La veritat que la majoria de gent que t’envolta opini sobre la teva disciplina i a sobre intenti donar lliçons amb un nivell que no sobrepassa el sensacionalisme de quatre documentals de la tele i la xafarderia del replà de casa, cansa molt.

 7. a 25 febr. 2009 a les 6:53 Joan Gil Oliveras

  Completament d’acord pel que fa l’anàlisi “de bar” que fa la Rosa Núria que amb tots els respectes, per dir el que ha dit, millor no dir res.

  Per altra banda, Enric, no vulguis relacionar lluita contra el capitalisme amb el Pla de Bolonya. Que alguns organitzacions estudiantils com el SEPC ho facin no vol dir que totes les lluites, crítiques, i sinergies del moviment contra Bolonya parteixin del mateix discurs, de les mateixes tesis o dels mateixos objectius.

  Ells ho volen vincular. Respectable.
  Tu vols vincular el que pensa el SEPC amb tot el moviment, malament. Perquè molts professors crítics, no estan adcrits a la esfera del SEPC (Esquerra Independentista) i també parlen de mercantilització de la educació, precarietat laboral, etc.

 8. a 25 febr. 2009 a les 10:46 enriccanela

  Albert,
  No discutiré sobre història altra que la viscuda, però jo si he viscut les mateixes reividicacions polítiques embolicades de millora d ela universitat. No dubto de la bona fe i el convenciment, però la realitat es tossuda i es repeteix. Canvíem le decorat però el guió sempre és el mateix.
  El darrer que recordo és el casament de la infanta Cristina. Una invasió a la UB perquè es casava.

 9. a 25 febr. 2009 a les 10:49 enriccanela

  Joan,
  Evidentment es mnesclen diferents visions. SEPC no té res a veure amb vosaltres, però fan més soroll i impedeixen qualsevol diàleg.
  Molts d’aquest professors els conec fa molts anys. No són del SEPC perquè ja són grandets però la discussió és absolutament política i res a veure amb la millora de l’ensenyament universitari. Si més no alguns.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació