Cal tenir molta cara!


Enric I. Canela

Llegeixo astorat, de fet ho he sentit en directe, que el titular de Sanitat, Bernat Soria, ha qualificat d'”incomprensible” que un estudiant espanyol necessiti una nota de 8,6 per accedir a Medicina, i que, després, l’Estat hagi d’homologar uns 4.000 metges estrangers. Per això s’ha dirigit a la ministra d’Educació, Cristina Garmendia, a qui ha traslladat la “necessitat urgent” que s’ampliï el nombre d’estudiants de les facultats de Medicina espanyoles.

La imatge que ha donat és la de culpabilitzar a les universitats, a Ciència i Innovació de la manca de places de Medicina. Semblava que acusés a la ministra Garmendia d’una situació que ni ella ha provocat ni l’antic ministeri d’Educació i Ciència havia creat. Una vergonya. Jo sé, molts ho sabem, que si no es podien oferir més places de Medicina era perquè des de Sanitat no es permetia, ells fixaven la “quota”. Va ser a l’any 2006 quan van canviar de criteri i van dir que calia augmentar les places a les facultats de Medicina. El corporativisme impedia que en sortissin.

Ara vol doblar les places d’entrada. Qui paga tot això? De cop? Les coses s’han de planificar. Algú es crieu que tothom era tan estúpid com per no veure això?

Dir-ho clar i ben alt.

2 respostes a “Cal tenir molta cara!”

  1. a 07 març 2009 a les 6:17 Miquel Duran

    Realment les necessitats pressupostàries dels estudis de Medicina són molt altes. El problema és que amb els avenços tecnològics i farmacològics, la despesa en Sanitat és molt elevada. Deu ser sostenible?

  2. a 09 març 2009 a les 12:02 enriccanela

    Miquel,
    No ho és tal com estan les coses, però el que no és pot fer és demagògia i carregar les culpes als altres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació