Enric I. Canela

He escoltat, i vist, el vídeo en que la ministra Cristina Garmendia explicava coses sobre Bolonya. Molt clara i contundent però no hi estic d’acord amb algunes coses. Primer rectificar-la. Les matrícules no son taxes, són preus públics. També paguen una taxa, molt petita, per gestió d’expedient, etc. Hauria de referir-se a preus de les matrícules que tot¡hom entén bé. També s’entén taxes però és incorrecte i no cal ser-ho.

Parla de conciliació familiar per llei. No. És cert que la llei diu això, però ara també es pot fer, vol dir matricular-se de la meitat del curs. El pla de Bolonya, si s’aplica bé, vol dir més feina i sense beques adequades no és possible. I això cal dir-ho.

Igualment les matrícules espanyoles no són de les més barates d’Europa. Hi ha països que o no existeixen o són testimonials, justament els que són líders em educació superior.

Jo penso que la millor manera de rebatre els opositors a Bolonya és dient les coses com són i aportant solucions. En això darrere la ministra té raó, les beques estan augmentant i cerc que vol incrementar-les en quantitats i qualitat. Crec que amb el que diu sobre l’empresa té tota la raó.

La ministra també ha dit que recorrerà totes les universitats per explicar el Pla de Bolonya. Endavant! Cal agafar el toro per les banyes.

2 respostes a “La ministra Garmendia parla de Bolonya”

  1. a 06 març 2009 a les 7:09 alumne

    50-60 euros de taxes de gestió d’expedient no són, en la meva molt modesta opinió, “taxes molt petites”.

  2. a 08 març 2009 a les 11:43 enriccanela

    Alumne,
    No són petites. Totalment d’acord. Com no ho són les d’expedició de títol. A mi, mira que fa anys, em va costar caríssim. Sempre ha estat així.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació