Enric I. Canela

Podeu llegir a 3cat24.cat la gran notícia: Cap a dos quarts d’una del migdia, uns 200 estudiants han tallat l’AP-7 a l’altura del campus de la Universitat Autònoma en contra del Pla Bolonya. El tall ha durat mitja hora i s’ha fet en tots dos sentits, ha provocat cues de fins a sis quilòmetres. Els estudiants han explicat que han convocat diverses accions coincidint que fa un any que els Mossos d’Esquadra van entrar a la Facultat de Lletres de l’Autònoma. Un acte que creuen que va ser repressiu.

També al migdia un centenar d’estudiants han tallat en tots dos sentits l’avinguda Diagonal. Els estudiants han fet classe al carrer durant mitja hora sobre Bolonya, també classes de dibuix. Volien reivindicar també els referèndums que els estudiants han fet a la Universitat de Barcelona i a la Politècnica: el resultat va ser que la majoria volien paralitzar el procés de Bolonya, i diuen que va votar molta més gent que, per exemple, en les eleccions al rectorat.

La protesta ha acabat a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, on els estudiants han cridat en contra dels estands d’empreses que hi havia.

L’únic lloc on han hagut d’intervenir els Mossos d’Esquadra ha estat a la Gran Via, poc abans de la plaça de les Glòries, on han hagut de desallotjar una vintena d’estudiants que tallaven el trànsit.

Fixeu-vos, això és una festa. Només ha mancat un pastís d’aniversari. Podrien manifestar-se tots els agredits i tots aquells que van ser privats dels seus drets per un grup que ocupava aules i assaltava despatxos. No ho dic jo, ho diuen els perjudicats. No estic a favor de cap violència, però quan algú es troba atrapat en una allau d’invasors l’estat de dret l’ha de protegir. I jo ja m’hi he trobat alguna vegada.

Per les Espanyes també han fet festa. Uns 2.000 estudiants. Comptant els de Catalunya. No està malament.

2 respostes a “Les queixes de Bolonya o del que sigui”

 1. a 05 març 2009 a les 11:41 una estudiant

  Jo no entenc el resultat que diu la gent que ha tingut el referèndum. Jo el que veig és que
  un 17% està en contra de Bolonya, un 1% està a favor i a un 82% se la sua… En fi, que no es pot tenir en compte el resultat…

  Desprès, una altra cosa… si es presenten 43 com pretenen que votin per 90?? La de vegades que una llei s’ha aplicat o s’ha deixat d’aplicar perquè un ministre o 2 s’han quedat a casa…

  I si realment no s’han ni presentat la meitat serà que també els hi interessava ben poc.

  Però aviam, si no voten ni un 20% dels estudiants i si a l’hora de la veritat no es presenten ni la meitat dels representants… serà que aquí hi ha un problema. Potser, que hi hagi aquests enrenous, només interessa a uns quants, i aquests fan pancartes, un lema que enganxa, unes pintades, tallen la carretera… i a fer soroll.

 2. a 05 març 2009 a les 11:55 enriccanela

  Una estudiant,
  tens tota la raó. Aquest és un problema que no afecta per a res a la majoria dels estudiants.
  I si, els enrenous només interessen a uns quants. Amb això no nego que alguns actuïn realment d ebona fe i creient que la seva lluita millorarà alguna cosa. En conec. Crec que han equivocat objectius i el seu esforç no servirà de gaire.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació