Enric I. Canela

El Ministeri de Ciència i Innovació ha fet un web per informar sobre els canvis universitaris que deriven del Pla de Bolonya. El podeu trobar aquí. Ara si, La secretaria d’Estat d’Universitats ha fet un bon producte.

12 respostes a “El nou web informatiu del Pla de Bolonya”

 1. a 10 març 2009 a les 1:05 bolonya.org

  Hola!

  També s’ha de considerar el nou portal independent sobre bolonya i el EEES

 2. a 10 març 2009 a les 1:53 alumne

  Ara ja només li faltaria 1) deixar de dir mentides, com que els màsters oficials són barats perquè abans eren ‘màsters privats’, quan molts – tots els que jo conec directament – abans eren programes de doctorat, i m’han parlat de llocs on el que han aprovat és reconvertir 5ens cursos de carrera; 2) deixar de justificar l’injustificable, com que es va decidir fer graus de 4 anys per convergir amb Llatinoamèrica i Àsia; …

 3. a 10 març 2009 a les 2:15 alumne

  De debó, he seguit llegint, i fa vergonya pensar que, amb els arguments que fan servir i el nivell de coneixemens que mostren, convenceran bona part de la societat de la bondat del pla.

  Ara m’he trobat una pregunta on preten diferenciar les “ciències pures” de les “ciències experimentals”. Si bé l’aprenentatge d’una ciència pot prendre enfocaments diferents, les ciències experimentals ho són intrínsecament, per com les teories prenen validesa, i les ciències pures… suposo que són le mateixes?. No ho sé. I això després d’estar a la comissió de grau d’un títol de ciències, ser llicenciat,…

 4. a 10 març 2009 a les 3:22 alumne

  Per si no quedava prou clar, haig de dir que el primer comentari feia referència a la SEU.

 5. a 10 març 2009 a les 7:41 enriccanela

  Bolonya.org,
  Permetem que et digui que ha mites i llgendes hi ha un munt de coses que no es diu “fals” o “cert” que no són veritat. Simplement els mites els tenen els que ho han escrit.

 6. a 10 març 2009 a les 7:48 enriccanela

  Alumne,
  Tens raó, el doctorat és més car per a quio ho paga.i la raó de Llatinoamèrica i Àsia és una rucada. Les raons que dóna són les que va explicar aquell nefast dia del setembre del 2006 Marcedes Cabrera i jo li vaig dir que era un error. Ara, mentida no en diu, va ser així.

 7. a 10 març 2009 a les 7:50 enriccanela

  Alumne,
  Quan parla de ciències pures, s’ho podia estalviar. Val per a lletres però no per a ciències.

 8. a 10 març 2009 a les 7:51 enriccanela

  Alumne,
  SEU?

 9. a 10 març 2009 a les 8:24 alumne

  Secretaria d’Estat d’Universitats

 10. a 10 març 2009 a les 12:30 enriccanela

  Quin cap el meu! hauria d’haver caigut. Això que hi diu, com deia, és d’herència del govern anterior. Les intel·ligents raons venen d’interessos que no m’agradan de l’època de la M. Cabrera.

 11. a 11 març 2009 a les 12:14 alumne

  Rectors que no volien tenir graduats de 3 anys, per por que se’ls buidessin les universitats?

 12. a 11 març 2009 a les 12:54 enriccanela

  Mira, la cosa va anar de la següent manera. Els rectors catalans volien 3 anys, els altres no. Tres o quatre, una mica segons els graus. Això va desfermar unes discussions notables, al final els col·legis professionals volien cinc. Va venir la Cabrera i es va inventar tot això (tinc alguna sospita de la font principal d’inspiració). El resultat va ser això. De Catalunya ningú m´ñes que jo es va queixar. I de la resta de l’Estat algun tímid comentari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació