Enric I. Canela

Llegeixo Professors i PAS de les universitats catalanes contra el Pla de Bolonya. Es veu que Criden a la mobilització del proper 12 de març. Jo he rebut un correu que diu: Un ampli col·lectiu de PDI i PAS de diverses universitats catalanes hem elaborat el manifest que podeu consultar a http://assembleapdipas.wordpress.com per tal de donar a conèixer el nostre posicionament referent al debat generat arran la implementació de l’EEES. El manifest el presentarà públicament en Jordi Llovet el proper 10 de març a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

Us preguem que el llegiu i si hi esteu d’acord us hi adheriu i en feu difusió.

En el moment d’escriure això havien signat 298 persones. Majoritàriament de Ciències Humanes i Ciències Econòmiques, Jurídiques i Socials. D’experimentals, testimonial, de Tècniques també.

El manifest, que podeu llegir a l’enllaç esmentat al text del correu electrònic, parla d’allò del capitalisme, el mercat, etc. Demanen participar en les mobilitzacions del dia 12 i anar a una sessió per definir accions reivindicatives el dissabte 14.

Paciència. Naturalment no m’hi penso adherir.

5 respostes a “Uns pocs professors i PAS contra el procés de Bolonya”

 1. a 10 març 2009 a les 1:59 alumne

  Jo de ciències gairebé només veig PAS i doctorands. Potser se li hauria de buscar un cert sentit, a aquest fet…

 2. a 10 març 2009 a les 9:56 Alfons

  El millor de tot… ens estan venent la lluita contra Bolonya amb l’excusa obsoleta de l’anticapitalisme i bla, bla, bla,… però… sorpresa! quina eina empren per a recollir adhesions? els fulls de càlcul de Google!!!

  Genial, lluita contra el capitalisme i el control amb una eina d’una empresa clarament representativa del nou capitalisme i control de la informació.

 3. a 10 març 2009 a les 12:31 enriccanela

  Alfons,
  Amb les coses que argumenten haurien de fer servir senyals de fun per demostrar la seva modernitat.

 4. a 12 març 2009 a les 7:34 Laia

  Vist el manifest, no trobo que aquest tingui uns arguments clars.
  Només hi ha alguns punts que caldria millorar en tot el procés de transformació a l’EEES:

  – Tot s’ha fet amb retard i amb manca de programació. Molts professors i gestions acadèmiques de les Universitats s’han vist colapsats. Ara s’han aprovat els nous plans d’estudi (restem encara en molts casos a l’espera de l’informe de l’ANECA) però faltarà començar la seva aplicació.

  -També ha faltat una política de comunicació conjunta de les Universitats i el Govern, ben pensada des de l’inici.

  – Falten recursos econòmics, sobretot beques i ajuts. I la crisi, amb la conseqüent congelació de pressupostos no ajuda. Ara bé, els recursos s’haurien de programar millor ja és diner públic. Recordem-ho: el 70% dels estudis que s’ofereixen a Catalunya són a preu públic. I amb l’EEES continuarà sent així (fins hi tot s’ampliarà substancialment amb nous estudis i noves places)

 5. a 12 març 2009 a les 10:25 enriccanela

  Laia,
  Què haig de dir? Ho he patit i ho estic patint. S’ha fet malament i no hi ha programació.
  Cal molta, molta feina, però res a veure amb Bolonya. ÉS un desastre amb i sense Bolonya.
  Reformar la universitat si, equiparar-nos a Gàmbia no.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació