Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha afirmat avui que l’executiu ‘complirà’ amb tots els objectius per adaptar les universitats espanyoles l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), conegut com a Pla Bolonya, ‘en el termini previst’. Així s’ha expressat la ministra, durant la sessió de control al Govern en el Congrés dels Diputats, on ha celebrat que el 20 de febrer passat el Govern espanyol signés del Conveni de Lisboa sobre el reconeixement de les qualificacions relatives a l’educació superior, una mesura que, per no estar ratificada per l’Estat espanyol, ‘afectava el procés d’adaptació a Bolonya’.

4 respostes a “El compromís de la ministra Garmendia”

 1. a 12 març 2009 a les 7:43 Laia

  Vist tot plegat, finalment hi ha hagut una ministra que ha posat com a prioritat l’adaptació de Bologna. A Catalunya, si es fa una bona explicació del què és i del què suposa, es continuarà el procés, que és el que país necessita i complirem amb el termini just. L’any vinent quatre cinquenes parts de l’oferta educativa universitària ja seran titulacions adaptades i això ha estat un treball de molta gent i encara en portarà més a l’hora d’aplicar, sobretot dels professors.

 2. a 12 març 2009 a les 8:37 Jordi Domènech i Lizcano

  Benvolguda Laia,
  el termini legal és el 2010. L’any que ve és 2009 (com a mínim ho era l’últim cop que vaig mirar-ho!) per tant i en línies generals, complirem el termini sobradament.

  De fet, i ja que hi som, que entressin en vigor tots els graus el 2010 tampoc hauria de suposar la fi del món per a ningú, i potser amb aquesta mesura s’aconsegueix desactivar l’actual situació de conflictivitat, si es dedica aquest any extra a incorporar millores al Pla, fent servir de model els pocs graus que ja estan en vigor.

  Però bé, suposo que a nivell publicitari queda molt bé anunciar que els graus entren en vigor en 9 del 9 del 2009. Frivolitat? hi ara!

 3. a 12 març 2009 a les 9:31 alumne

  Jo sempre he dit que, posats a fer publicitat, si al 9/9/9 se li dóna la volta queda el 666, que és el nombre de la bèstia… (argument heredat de les guerres d’editors entre Emacs i Vi…)

  Volia que comencessin al 2010, com a mínim els de la meva universitat… llàstima que després de 10 anys hi hagi aquestes presses.

 4. a 12 març 2009 a les 10:32 enriccanela

  A tots tres,
  Efectivament el límit és el 2010. Algunes universitats catalanes estan aplicant ja els graus. Segurament per a alguns no passaria res si s’endarrerís, però tots hem estat treballant com a bojos per tal que això estigués a punt, ara si no s’aplica la rebelió serà del professorat. Què guanyem esperant si això és irreversible? Quio guanya? Algú creu que es desactivarà alguna cosa? El que defensen la majoria dels mobilitzats no té solució. Ara un estudiant de llicenciatura a Europa és equiparat al grau. Alguns venen que s’equipara al màster, fals.
  El 9/9/9 és una frivolitat, potser si, però això no és el que ens mou o ens frena.
  Els que sortiran perdent seran els alumnes que ara estan a segon de batxillerat. Torno a dir, qui guanya amb una moratòria? No siguem il·lusos, le sbatalles es donen per guanyar-les.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació