Pitjor que Milton Fridman


Enric I. Canela

Cada dia les diuen més grosses. Llegeixo que el SEPC denunciarà el Rector de la UB per haver obert les portes al capital privat. Es veu que la cosa és la següent. Escriuen. Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans anunciem que emprendrem les accions necessàries per denunciar fets tant greus com que el Rector obri les portes al capital privat com ell mateix ha reconegut, que s’hagin pagat 50.000 euros a una consultoria per escollir el nou Gerent i que s’hagi negat a dir públicament quina indemnització se li ha pagat al Gerent sortint, així com el fet que hagi reconegut que va demanar a professors de la Facultat de Dret que “tutoritzéssin” a la seva filla en els seus estudis.

No sé quines són les tarifes de les consultores i per tant em callo. No així en el tema de la indemnització al gerent. Se li haurà pagat el que està acordat en el contracte que tenia signat. I això és responsabilitat de qui ho va signar. Amb tot no crec que sigui res gaire diferent del que marca el mercat. Té alguna cosa dolenta demanar a un company que ajudi a una filla? Deu ser una sol·licitud inspirada en Milton Fridman.

Tot sigui per criticar.

6 respostes a “Pitjor que Milton Fridman”

 1. a 11 març 2009 a les 7:00 Dazibao

  “Tot i que la FUAB no ha estat fiscalitzada, en el procés de fiscalització de les despeses de la UAB s’ha observat que l’any 2004 es va acomiadar un directiu de la FUAB, el qual tenia un contracte d’alta direcció regit pel Reial decret 1382/1985 i se li va abonar una indemnització de 104 dies per any treballat en lloc dels 7 dies que li corresponien segons el contracte. L’import d’aquesta indemnització va ser de 129.691,39 €. Aquest treballador tenia reserva de lloc de treball a la UAB, on va reingressar el mateix dia del seu cessament a la FUAB.” (p.82)Informe sindicatura de comptes

 2. a 11 març 2009 a les 9:23 enriccanela

  Dazibao,
  Si la UB ha pagat alguna cosa improcedent, això està regulat i si la UB subjecta a la Sindicatura, podria acabar als tribunals. la cosa no és de broma i no crec que hagi fet res fora del que marca la legislació.

 3. a 12 març 2009 a les 9:02 Dazibao

  Enric, el tall és referent a la UAB. Si aixó ho diu Sindicatura de Comptes i no passa res, no crec que estigui fora de lloc demanar transparència informativa a la UB, i si no: Fiscalia Anticorrupció.

  Però és greu que hagin de ser els estudiants “tutelats” per la magna institució els que estiguin més preocupats per la gestió de diners públics amb transparència.

  Sobre les regulacions, el reglament del Consell d’Estudiants de la UB és molt clar: no obliga a votar als representats, el resultat és la veu dels estudiants.

  Novament, la manca de justícia fa que s’hagi de sortir de la institució. I si ho fan és perque hi ha raons.

 4. a 12 març 2009 a les 10:34 enriccanela

  Dazibao,
  No, al contrari, s’ha de tenir transparència. Hi estic totalment d’acord, però això depèn dels responsables.
  El que vull dir és que una cosa pot ser legal i poc transparent i il·legal. De fet hi ha casos als Tribunals, el que passa que això és lent.
  Pel que fa al reglament dels estudiants, està molt bé, els hi obliga, però no pot de cap de les manera condicionar el reglament del Claustre que no té vot delegable. És així i qualsevol cosa que no sigui anar i votar no val per a res. Igual que al Parlament, els partits polítics prenen una decissió, però si els diputats van al labavo o estan malalts no compta el seu vot.
  I això no és manca de justícia.
  De totes formes, això no és manca de transparència. Són dues coses diferents.

 5. a 12 març 2009 a les 10:52 David

  Respecte als honoraris de la consultora de RR.HH., em consta de què generalment facturen en funció de la retribució oferta, del perfil del lloc de treball, i de la major o menor dificultat en la cerca. Entenc que el càrrec de gerent de la UB és un lloc de treball complex on el pool de candidats és reduït. Probablement els 50.000 euros són una xifra alta, però dubto que cap consultora de RR.HH. seriosa fes aquesta tasca per menys de 30.000 euros.

  Respecte de l’altre tema… en principi cap problema si aquesta tutorització és la mateixa que es pugui potencialment oferir a qualsevol alumne de la UB, o en cas contrari, si aquesta es fa fora d’hores d’oficina. Si no, caiem en les petites corrupteles.

 6. a 12 març 2009 a les 11:12 enriccanela

  David,
  Desconec les xifres actuals, però està clar buscar gerent no es fa en una assemblea tert que li vulguis donar a un conegut.
  Pel que fa a les tutories, és molt aleatori. Jo tinc la porta oberta. Hi ha alumnes que tracto molt i altres poc. No hi tinc una norma. Crec que és millor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació