Això són estudiants?


Enric I. Canela

A Dies de Fúria de l’amic Elies podeu trobar Tancats a la UPF: gentussa totalitària, racistes, antisemites, perroflautistes i lladres.

És un testimoni de la UPF sobre el que representava el tancament a la UPF. Com es pot veure un autèntic model de comportament universitari.

Si algú dubte del que són aquestes ocupacions, ja ho sap. Si algú creu que representen al estudiants, que s’ho faci mirar.

Els primer que haurien d’excloure’ls són els estudiants normals. No els fan cap favor.

No penseu que a la UB són uns altres.

16 respostes a “Això són estudiants?”

 1. a 14 març 2009 a les 11:50 Júlia Rosell

  Ostres, he trobat el mateix blog gràcies a l’Elliot.

  Una opinió acertada, pena del to, però siguem realistes: bastant certa.

 2. a 14 març 2009 a les 12:04 enriccanela

  Júlia,
  Elies és un amic al que llegeixo i ha donat una prova del que realment passa. D’un gran valor.
  Jo no crimiunalitzo a tots els que protesten. Com arreu, hi ha de tot, però una part important d’aquest moviment desestabilitzador és això. I conec testimonis dels fets de la UAB que em van explicar barbaritats.

 3. a 14 març 2009 a les 12:56 Elies

  Enric, gràcies pel teu apunt. Els testimonis que m’han arribat de col·legues de la UPF han estat molt i molt clars, i a les fotografies que m’han fet arribar em remeto.

  Són testimonis i fotografies que m’han enviat els meus col·legues de la UPF. I són prou eloqüents. El testimoni del saqueig del bar l’he contrastat. El testimoni dels gossos, les flautes, els malabars, la brutícia, les litrones, els porros… absolutament contrastat.

  I no he volgut entrar en el fons de l’assumpte per dos motius: 1) perquè la forma ja impedeix entrar-hi. El que està passant a la UB és gravíssim. El que va passar a la UAB, excepcionalment gravíssim. I 2)qualsevol persona “normal” de la comunitat universitària sap que el plec de reivindicacions és una pura estafa, basat en mentides absolutes, i que no persegueixen cap qüestió universitària, sinó purament revolucionària, i amb comportaments totalitaris.

  I sí, el to és dur, molt dur. Però és que ja n’hi ha prou. El que està passant a l’edifici històric de la UB és una vergonya absoluta. La UPF ha fet molt bé de ser expeditiva i no permetre una cosa així.

  Tal faràs, tal trobaràs.

 4. a 14 març 2009 a les 1:07 enriccanela

  Elies,
  A la UB són els mateixos. Estudiants… Alguns deuen estar matriculats. Són estudiants per haver pagat matrícula però res més.

 5. a 14 març 2009 a les 1:22 david de las heras

  Sempre he pensat que els extems es topen. L’extrema esquerra i l’extrema dreta fan els mateixos fets, només veient el seu mèlic.

 6. a 14 març 2009 a les 1:35 enriccanela

  David,
  Sempre ha passat igaul. La història és molt semblant.

 7. a 14 març 2009 a les 1:41 Elies

  Acabo de sentir a les notícies que la nostra polícia s’ha endut un dels estudiants tancats, un alemany, perquè tenia ordre de recerca i immediat ingrés a presó.

  Això ja ho diu tot, del personal que s’hi ha degut congregar enmig de tot aquest enrenou

 8. a 14 març 2009 a les 1:49 Joan Gil Oliveras

  “Només per la falta de respecte del teu escrit no val la pena ni llegir-lo.

  Si us plau, re capacita el to i no generalitzis; sobretot això últim. Fa molt de mal, tot i que possiblement és el que busques.”

  Això és el que li he comentat. Té tot el dret a opinar lliurement i exposar un anàlisi social i polític del moviment contra Bolonya. Al igual que jo tinc el dret de dir-li que aquest text no val la pena que ningú més el pengi pels blocs perquè és insultant. On arribarem? Alguns intentem arribar a consensos, i altres que potser ni els interessa el futur de la universitat, van i es dediquen a insultar sense coneixement de causa. Jo crec que hauríem de reflexionar entre tots plegats.

 9. a 14 març 2009 a les 1:53 Joan Gil Oliveras

  David sóc d’extrema esquerra i no, no sóc sectari. Ni violent, ni radical. Sóc marxista i cristià. I no, no estic malament de la xaveta, ni sóc dogmàtic. Si no pots entendre com sóc és que potser el tancat ets tu. Molts cops personatges que van de moderats són els més sectaris. O personatges que són “centrats” davant grans catàstrofes són grans “perills” perquè al ser tant “moderats al centre” no saben canviar “radicalment” les seves polítiques; i per tant, constitueixen un “perill”.

  Si no perquè creus que hi ha diversos significants per diversos significats?

  Doncs si pot ser et demanaria que en fessis un ús més curós dels termes.

 10. a 14 març 2009 a les 2:04 Jordi Domènech i Lizcano

  Benvolguts/des,
  Estic amb en Joan Gil: no trobo correcte la generalització. Hi ha bona part del moviment estudiantil que està reflectit en el post de l’Elies, però d’altra, no.

  La Facultat de Biologia de la UB, per exemple, va estar ocupada més d’un mes, i ara torna a estar-ho (com amínim la setmana passada). Enric, diràs que tampoc són estudiants de la Facultat? perquè ho són. Són feixistes totalitaris? durant un mes, no han causat pas gaires problemes a ningú.

  Podem no estar-hi d’acord, però jo crec que generalitzacions així no ajuden a aconseguir una solució: els extremistes no aconsegueixen mai la pau, i el post de l’Elies és extremista.

 11. a 14 març 2009 a les 2:25 enriccanela

  Joan,
  Primer, no és el meu escrit, és de testimonis. Segon, tothom té dret a expressar les seves opinons lliurement, manifestant-se però no a altres coses. I contra això no tinc cap recança a parlar de delinqüència. Llegeix algun dels comentaris.
  Em sap greu pels que sou honrats i creieu en el que feu. Com jo.

 12. a 14 març 2009 a les 2:29 enriccanela

  Jordi,
  No he fet cap referència als estudiants de Biologia. Ni he generalitzat.
  Els estudiants de Biologia que he vist no em semblen ni feixistes ni totalitaris.
  Extremistmes en el moviment hi ha uns quants, en dono fe. Gent honrada i honorable també.
  I jo no he fet mai una generalització. Dijous es va manifestar gent de tota classe, extremistes, gent honrada i alguns que s’apuntaven a la festa. Com passa sempre. El que no es pot fer és segons quines coses. I agradi o no el tema de la UB (EH) s’ha d’acabar, com sigui. Fa fàstic. No és un moviment ni és res. És un club d’okupes sense feina. I això és el que pensa la immensa majoria de PDI i PAS de la UB.

 13. a 14 març 2009 a les 2:50 Elies

  Uep! que el post és meu. No us equivoqueu. Si teniu alguna cosa a dir sobre el seu contingut, cap a mi.

  Alguna de les infos que m’han passat els meus col·legues de la UPF no és certa? Alguna de les fotos que m’han enviat no reflecteix clarament el que era?

  I sí, el to duríssim aquest és exclusivament collita pròpia. Opinió pròpia i epítets propis. I més que us en mereixeu, per la manera com esteu intentant ensorrar el sistema universitari públic de Catalunya.

  La UB no es mereix patir la vostra barbàrie, ni cap altra universitat pública de Catalunya. Ni la resta d’estudiants, ni el professorat, ni el PAS. I si entre els que esteu provocant tot aquest desastre encara quedeu gent amb bona voluntat… recapaciteu, obriu els ulls, no us instal·leu en la mentida ni en la coacció. Sumeu, no okupeu. El que esteu fent és molt i molt greu.

 14. a 14 març 2009 a les 6:25 elvostremalson

  feixisme
  aixó és el que defenseu.
  potser us agradaria la recepta xilena o argentina, oi?
  http://www.youtube.com/watch?v=HKmDrkHH9Os

 15. a 14 març 2009 a les 11:12 enriccanela

  Elvostremalson,
  Meu no fillet. A mi tant m’és. Els úynics feixistes són els que intenten imposar les seves idees per la força, no? No he vist cap actitud antidemocràtica a la universitat més que la d’alguns brètols atacant a altres i assaltant instal·lacions universitàries.
  La realitat és clara.
  Descansa i fes-te gran.

 16. a 15 març 2009 a les 12:18 Júlia Rosell

  Doncs la veritat, que fora del contingut insultant (entenc perquè s’ha acabat la paciencia, jo mai escriuria així), però també és la única manera que certes persones si sentin REFLECTIDES i reaccionin, cap a bé o malament, ho veig així.

  Com exemple al blog de vaga de fam: mentre he rebatut no hi ha hagut cap resposta ni rebatiment, quan he qüestionat la vaga de fam quant a prendre segons quins líquids o he fet veure que no sabia que era el CEPC (que no SEPC), se m’han llançat a sobre atacant directament, doncs abans no tenien real manera de fer-ho (i em sap greu com sona, però ho veig així).

  Una cosa Elies: he posat el teu post al meu blog i qui cliqui al títol se’n va redirigital teu, espero que no et molesti, però crec que val la pena que la gent se’l pugi llegir i fer-te arribar les opinions. Per el que veig raones molt bé, i bastant millor que jo, segur que els sabràs posar a lloc, ja m’enténs.

  (No m’equivoco al parlar-te de tu oi?)

  Per cert hi ha comentaris i posts que els copio i enllaço des del meu blog, si et suposa cap molèstia m’ho dius i els trec ràpidament.

  Gràcies per tot.

  Cordialment,

  Júlia

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació