Enric I. Canela

Ahir explicava a La universitat és de la societat que un grup d’esudiants (o no) s’havien tancar a la biblioteca de la UPF.

Aquest matí he llegit que Els Mossos entren a la biblioteca de l’UPF i desallotgen 27 estudiants tancats.

David Rodríguez es preguntava Què està passant a la UPF? A banda de considerar que si bé bona part dels desallotjats tenia una nul·la vinculació amb la universitat, i que algunes de les activitats que feia molestaven obertament a la resta de la comunitat universitària, no és menys cert que s’ha instaurat a la Pompeu un model de gestió que s’està enemistant amb tothom. Els resultats de les eleccions són simptomàtics de què alguna cosa no va bé.

Avui, després de tot això, Moreso ha pres possessió. Inicialment era previst a l’auditori de l’edifici Jaume I de la UPF i finalment s’ha fet al rectorat, a la plaça de la Mercè. Tot i que la Universitat no ha explicat els motius del canvi de lloc, unes quantes assemblees d’estudiants havien previst accions de protesta per a boicotar l’acte. De fet a l’inici de l’acte, passades les 13 hores, un grup de 40 estudiants, alguns disfressats de pallassos, s’han concentrat davant l’edifici del Rectorat per criticar la “política autoritària” del rector Moreso, que avui va renovar el seu compromís de quatre anys més al capdavant de la universitat.

El tema d ela UPF és un clàssic. Avui em tanco, demà et trec, i així. Curiós perquè van a lluitar contra Bolonya a un lloc on ja s’aplica.

4 respostes a “Avui em tanco demà et trec”

 1. a 17 març 2009 a les 10:43 Bolonya mercantilitza

  La veritat és que eren un grup d’estudiants, sí o sí, perquè la UPF demanava el carnet d’estudiant a l’entrada. D’altra banda, aquests de la vaga a la japonesa no molestaven ningú, s’hi estaven de la 1:30, quan ja no hi ha ningú estudiant, i marxaven abans d’obrir, sense afectar les instal·lacions.

 2. a 17 març 2009 a les 11:14 Alfons

  A la Pompeu, com a mínim a Biologia humana, s’aplica Bolonya, s’aplica i professors i alumnes n’estan contents. I, parlant amb coneixement de causa, els alumnes que surten d’aquí, surten molt preparats, i notes quan un alumne ha passat per aquesta facultat.

  A mi, sincerament, m’hauria agradat aprendre així.

  Paral·lelament, cada vegada veig més clar que Bolonya és una mena d’excusa per “grups anti-sistema” (que volen imposar el seu sistema), per fer soroll. El fet que molts desallotjats no fossin ni estudiants en dóna fe.

 3. a 17 març 2009 a les 9:16 enriccanela

  Bolonya mercantilitza,
  Doncs està molt bé, a la UB hi ha de tot.

 4. a 17 març 2009 a les 9:17 enriccanela

  Alfons,
  Doncs si. Bolonya funciona molt bé amb bons alumnes que s’hi dediquen. El problema de Bolonya apareix quan els estudiants han de treballar. Sense beques el sistema universitari no pot funcionar.
  I si, és una lluita anti-sistema.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació