Enric I. Canela

El dia 8 La Vanguardia va publicar un article Joan Comella, director de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Fa uns dies el vaig llegir, però la feina acumulada no em va deixar massa temps per escriure als vespres els meus comentaris. Avui faré una referència.

L’article, dins l’apartat. Sabem atraure talents? És titula Darrere el científic globalitzat. ÉS un d’aquells articles sobre una tesi de la que he parlat alguns cops. Fa una breu anàlisi del nostre entorn científic i diu que el tenim bo, que existeixen centres amb prou capacitat per atraure talent i amb unes condicions que els fan atractius per als investigadors internacionals. Centres de recerca i escoles de negoci.

Defensa una clara aposta per fer cada dia més atractives Catalunya, i Barcelona, de forma que investigadors, doctorands, becaris i estudiants apostin pel nostre sistema.

2 respostes a “Catalunya ha d’atraure el talent”

 1. a 21 març 2009 a les 12:53 Estanislau Fons

  Bon dia, Enric,

  Aquí hi ha una aposta forta per desenvolupar. Hi ha coses fetes, però encara som a mig camí. Sembla que el vent ens és favorable (Barcelona com a marca és atractiva pels investigadors, i això pot beneficiar tot Catalunya, perquè som un país petit), però cal assegurar que tenim totes les veles ben desplegades i el timó girat cap on cal.

  Davant de tantes febleses del país, aquí hi ha clarament una fortalesa i moltes oportunitats.

  Salut!

 2. a 21 març 2009 a les 6:01 enriccanela

  Hola Estanis,
  Hi ha moltes coses fetes, s’han posat les llavors per altres. Alguns heu treballat de valent i amb moltes dificultats.
  Catalunya i barcelona són atractives, però si no aconseguim disposar dels nostres recursos, ho perdrem tot, no podem seguir així. cal seguir treballant i disposar dels mitjans necessaris. La voluntat és necessària però no suficient.
  Tenim oportunitats i cal seguir lluitant.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació