Enric I. Canela

El 14 de març el petit grup de Personal Docent i Investigador i Personal d’Adminstració i serveis que es denomina Assemblea de PAS i PDI – Universitats Catalanes van fer un comunicat donant suport als desallotjats de la UPF i demanant la paralització del Pla de Bolonya.

Ahir el rector de la UPF, Josep Joan Moreso, va denunciar en el discurs de presa de possessió els grups autoritaris que no accepten la discrepància, ni volen la llibertat acadèmica i va reivindicar el Pla de Bolonya. Un recordatori per als pocs estudiants que els últims dies han protagonitzat diferents tancaments a les instal·lacions de la universitat.

I a Lletres de la UAB festa gran. Imagino que la gran majoria dels estudiants de la Facultat de Lletres de la UAB deuen estar a punt de l’atac de nervis ben farts de què els anti-Bolonya s’entestin en “explicar” Bolonya. Podrien llogar un local i fer xerrades, segur que no aniria ningú, però com que són “tants” potser omplirien tres fileres de la sala. En tot cas no molestarien als altres que no tenen cap culpa de les neures ideològiques d’una minoria.

Ara resulta que han decretat vaga i tornen a ocupar la Facultat de Lletres per fer xerrades i col·loquis. Quin avorriment!

Júlia Rosell ens ho explica en primera persona Dies de vaga: 17 de març. La veritat és que després de llegir el que diu sento pena pels estudiants de La Facultat de Lletres.

8 respostes a “I la lluita contra el Pla de Bolonya comença a avorrir a les pedres”

 1. a 18 març 2009 a les 8:24 Jordi Domènech i Lizcano

  L’Edifici Històric, desallotjat! http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3557800

 2. a 18 març 2009 a les 9:13 enriccanela

  Jordi,
  Gràcies. Ho he llegit i he publicat un breu comentari. Aquí la gent està feliç. El professorat començava a parlar malament del rector.

 3. a 18 març 2009 a les 5:10 Francesc Marcé i Puig

  Apreciat Enric

  Tan sols és una opinió. No t’ho prenguis malament, però no et sembla que (si ho he entès be)la teva postura respecte a la protesta contra Bolonya (sobretot l’actitud – s’hi pot estar d’acord o no-), s’assembla massa a la a la dels que ens menyspreen als qui varem anar a Brussel.les per l’autodeterminació (en definitiva d’Espanya contra els catalans).
  Això de Bolonya te moltes més implicacions de les que sembla. No és només una questió acadèmica. Hi ha moltes implicacións polítiques que em sembla que els estudiants han sabut captar prou be. Acadèmicament també hi hauria molt a discutir.El primer manifest de Bolonya i l’últim no s’assemblen de res.
  Per altra banda: quants anys fa que els estudiants no es movilitzaven per alguna cosa que els afectés?. Aquest sol fet crec que ja és motiu d’esperança respecte a una joventut que semblava integrada i engollida pel sistema (passsotes). Això vol dir que la societat encara és viva. Igual que pel que fa al cas de la manifestació de Brussel.les, que tu mateix has promugut, malgrat el desinterès, la recança o la por dels partits, mitjans i institucions oficials.
  Pensa que aquests nois son els “nets” del maig del 68 i de Berkeley, que amb totes les seves utopies, mancances i fracaços, va ser una peça fonamental per arribar a una societat més oberta com l’actual.

  Salut

 4. a 18 març 2009 a les 6:34 enriccanela

  Francesc,
  No, crec que no. Nosaltres ens varem moure amb permisos, sense violentar a ningú, explicant. Molt diferent a l’ocupació d’aules, pintades i similars. Jo respecto qualsevol moviment i opinió pacífica, mentre no atempti contra la llibertat dels altres. estigui o no d’acord.
  De totes formes la visió des de l’àmbit de les Humanitats i de les Ciències i les Tescniques és ben diferent.
  Tens raó en què els estudiants no es mobilitzaven, però els arguments que fan servir no són correctes. Jo hi vaig ser en tota la discussió de Bolonya a Madrid i et puc dir que no hi estic d’acord, però que és irreversible. Et puc explicar el que crec que haurien d’haver fet els estudianst si no haguessin caigut en mans dels desestabilitzadors de sempre.
  Podem discutir un dia el tema prenent un cafè que teniu un bar que en aquesta època és molt agradable.
  Salut

 5. a 18 març 2009 a les 11:49 Xavier Villalba

  A Lletres de la UAB, els estudiants estan fins al capdamunt dels piquets amenaçadors, dels brètols que han arrencat les portes de les aules, dels il·luminats que volen salvar els altres d’una cosa que és fruit de la seva ignorància i empatx mental. No m’agrada repetir-me, però és una maledicció bíblica. Que els facin fora, ja, sisplau! Que se’n vagin a ocupar i a arrencar les portes dels despatxos dels seus ‘col·leguis’ de l’Assemblea de PAS i PDI!

 6. a 21 març 2009 a les 6:50 Xavier Villalba

  Enric,
  Et transcric un missatge que ens han “espamejat” a tots els professors de la UAB amb la llista de correu restringida de la CGT:

  “CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA EXTRAORDINARIA PDI-PAS
  Davant dels fets del passat 18 de març en què professorat, PAS i estudiants van ser brutalment agredits pels mossos d’escuadra, us convoquem a l’Assemblea del PAS i el PDI de les Universitats Catalanes que tindrà lloc el proper dimarts 24
  de març a les 19h a la capella de l’edifici històric de la UB (Plaça Universitat).

  Els punts de l’ordre del dia que proposem són:

  0. Aprovació de la proposta d’ordre del dia.
  1. Valoració dels fets de 18 de març.
  2. Necessitat d’establir canals de diàleg per a resoldre el conflicte.
  3. Recull de propostes.

  ASSEMBLEA PDI I PAS – Universitats Catalanes, 20 de març de 2009”

  Que potser heu ampliat la capella de la UB? Quan jo hi estudiava no hi cabien cinc-centes persones, com s’ho faran per acollir tots els PDI i PAS de Catalunya (al seu blog, a la versió castellana –són exquisidament bilingües–, conviden també els companys i companyes de les Espanyes)? Confio que algú faci una proposta lògica, atès el lloc de reunió: acabar les reunions celebrant una missa.

 7. a 21 març 2009 a les 7:45 enriccanela

  Xavier,
  Som molts els que n’estem ja farts, però imagino el que passa si a sobre els tens engantxats al clatell.
  Són uns fanàtics que podrien millor anar a un camp de treball d’aquells que hi havia a Cuba fa anys. A fer la revolució. Ideologies dels anys 30.
  Pel que fa a aquesta convocatòria, de moment no l’he rebut. No sé si perquè no soc d’aquest sindicat. Potser si ho rebo preentaré denúncia pel tema de què disposin de la meva adreça.
  Seran pocs perquè no crec que hi vagi gaire professorat o PAS. Després faran un comunicat en nom d’una asemblea que no incorpora a ningú.

 8. […] Per què organitzin debats i xerrades que avorreixen les pedres (ho diu amb prou encert l’Enric Canela)? Cal celebrar que tots els rectors de les universitats públiques hagin assumit que aquests […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació