La declaració del CIC


Enric I. Canela

Ahir el la Junta Plenària del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va fer la següent declaració en relació als desafortunats fets del dia 18.

Declaració:

La Junta del CIC de Catalunya, de la qual formen part representants de l’Administració de la Generalitat i rectors i rectores i presidents i presidentes dels consells socials reunida, a Barcelona, en sessió ordinària el 19 de març de 2009

Declara

Primer- que dóna suport a les decisions que en l’exercici de les seves responsabilitats, en el marc de l’autonomia universitària, han pres i prenguin els rectors i rectores per tal de garantir la normalitat acadèmica i els drets d’estudiants i professors i del personal d’administració i serveis en el desenvolupament de les seves responsabilitats.

Segon- que reconeix la legitimitat de totes les opinions sobre el futur de les universitats catalanes sempre que s’expressin de forma pacífica i democràtica. I, rebutja l’ús de la violència i el deteriorament del patrimoni públic, que és de tots.

Tercer- que s’assumeix el desplegament de l’espai europeu d’educació superior com a una oportunitat per assolir unes universitats catalanes inclusives socialment i d’excel·lència com a motor del canvi de model de societat necessari per abordar amb èxit la sortida de l’actual crisi global.

Quart- que sol·licitarà la compareixença davant del President del Parlament i dels representants de tots els grups parlamentaris per valorar la viabilitat de conèixer el posicionament del Parlament quant als punts d’aquesta declaració.

Caldrà que el Parlament en ple prengui consciència de la inconsciència amb la que el tema de la reforma derivada del procés de convergència a l’Espai Europeu d’Educació Superior ha estat abordada pel Govern i el propi Parlament. Les universitats no ho hem fet bé, però els polítics encara pitjor.

2 respostes a “La declaració del CIC”

  1. a 22 març 2009 a les 7:03 alumne

    Universitats, Parlament… no sé per què em ve al cap la modificació de la LUC. Assumim tots que això ja es farà a la propera legislatura? (total, només fa 2 anys de la modificació de la LOU…)

  2. a 22 març 2009 a les 7:54 enriccanela

    Jo crec que la LUC no es modifixcarà en aquesta legislatura. La cosa està embolicada i el Govern mort. L’ha matat Madrid i la seva incompetència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació