Beques – salari


Enric I. Canela

Aviat tindrem beques – salari per als universitaris. Ho ha dit Màrius Rubiralta, secretari d’Estat d’Universitats, al Senat.

M’alegra la notícia, es veu que la comissió mixta de finançament va per bon camí.

9 respostes a “Beques – salari”

 1. a 24 març 2009 a les 12:05 Josep

  No acab d’entendre això. Les beques-salari són el mateix que les beques-préstec? Perquè entre tanta terminologia m’embolic. Jo sempre he defensat que el problema de Bolonya no és el procés en si, sinó l’estat del sistema espanyol, deficient, com és d’esperar; i el més necessari és un bon sistema de beques just, però com que som catalans…

  No sé si ho recordaràs que fa uns dies vaig parlar sobre el Màster de Formació del Professorat, que veig que no he tractat.

  http://www.enriccanela.cat/index.php/2009/03/18/ja-era-hora/#comment-93937

  Salut!

 2. a 24 març 2009 a les 7:38 enriccanela

  Josep,
  Beques salari són unes beques que permeten viure, potser malament però no com les d’ara. Per exemple, haurien de ser equivalents al salari mínim interprofessional.

 3. a 24 març 2009 a les 7:42 enriccanela

  Josep,
  Respecte al màster, amb tot l’embolic dels aldarulls m’havia despistat.
  Sincerament, crec que el CAP era una inutilitat. Fa molts anys que s’havia d’haver substituït però havia un problema, ningú volia pagar com calia el cost i la cosa va quedar morta.
  Avaluar el que és aquest maàster, quan a continguts i qualitat no ho puc fer perquè no en sé.
  Un tema és el del preu de la matrícula. Hauria de ser com la carrera o molt poc més. I hauria d’haver beques igualment (però decents).

 4. a 24 març 2009 a les 3:32 pep

  sabeu si aquestes beques són amb contraprestació? o són comles classiques “per estudiar i prou”?
  gracies

 5. a 24 març 2009 a les 7:06 Joan Gil Oliveras

  Bona notícia.

 6. a 24 març 2009 a les 9:41 enriccanela

  Pep,
  Haurien de ser beques per a les rendes baixes (cal saber el llindar), de import suficient i amb l’obligació d’aprovar, sense cap contraprestació altra que aprovar.

 7. a 24 març 2009 a les 9:42 enriccanela

  Joan,
  Saps que en aquest tema m’he implicat. Crec que si surt bé serà una magnífica notícia, el rpincipi de la fi d’una injustícia social.
  esperem que Solbes no ho espatlli.

 8. a 24 març 2009 a les 10:06 pere alemany

  Crec que és una mesura en el bon camí (està per veure quant paguen i a partir de quin llindar) pero crec que la política de beques hauria d’anar més enllà i el govern hauria d’utilitzar-la per potenciar carreres amb poca demanda. Si es veu que, per exemple, falten enginyers d’una determinada especialitat, perquè no incentivar que la gent estudii l’enginyeria corresponent o be donant més beques per estudiar-la o bé incrementant la quantitat de la beca per aquestes especialitats? I a l’inrevés, si es veu que hi ha més gent matriculada en una carrera de la que la societat pot absorbir en aquell moment, doncs tancar l’aixeta i donar menys beques (o fer-les menys atractives econòmicament) fins que s’adecui la demanda a les necessitats. No se si un sistema així es fa en algun lloc, pero no em semblaria malament per intentar regular l’oferta i la demanda d’una manera racional.

 9. a 24 març 2009 a les 10:25 enriccanela

  Pere,
  Si, però els diners són pocs i primer cal resoldre la manca d’equitat del sistema, el problema més greu. manquen molts diners per fe això.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació