Enric I. Canela

Davant l’ocupació de la Facultat de Dret per diversos col·lectius d’alumnes, i la suspensió de les classes a les facultats de Filosofia i de Geografia i Història, l’equip de govern de la UB vol fer una sèrie de consideracions.

 • Es continua oferint la via del diàleg per solucionar els conflictes.
 • Hi ha un grup radical d’estudiants que no accepta aquesta via de diàleg i que imposa mètodes violents i coercitius a la resta de la comunitat universitària.
 • L’alumnat de la UB té dret a rebre classes, i el personal docent i investigador té el dret d’impartir-les amb normalitat.
 • La UB és conscient de la seva responsabilitat i prendrà les decisions que corresponguin per garantir el ple desenvolupament de la vida acadèmica.
 • S’està treballant per evitar qualsevol mena d’enfrontament a les facultats del Raval, i es vol informar els col·lectius d’estudiants que impedeixen el lliure accés a les classes que aquesta no és una via democràtica per discutir els problemes.
 • El diàleg sobre l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior s’ha de tenir en el marc del sistema universitari català, i no impedint l’accés lliure a les aules.

I que més cal fer?

8 respostes a “Comunicat de la UB relatiu a les ocupacions antidemocràtiques”

 1. a 25 març 2009 a les 6:54 Toni Sellas

  Totalment d’acord. Què més cal fer? Crec que aquests individus antidemocràtics que coercionen i impedeixen que altres puguin estudiar o fer la seva feina mantindran la mateixa actitud faci el que faci la universitat.

 2. a 25 març 2009 a les 7:35 pere alemany

  Tal i com ha anat degenerant la situació,crec que ningú té massa clar el que cal fer, però de totes maneres tot el que han aconseguit els grups antibolonya es que es parli de tot menys dels problemes reals que té la universitat catalana, que no són pocs, i molts es podrien solucionar tant amb bolonya com sense bolonya, si tots els implicats (polítics, rectorats, professorat, PAS i alumnes) estessim per la feina.

  Per altra banda, aquest matí per la radio (RAC1) he sentit en directe unes declaracions impresentables del vicerrector Dr. Joan Elías: li anava dient a un periodista (que estava retrasmetent davant la porta de la facultat de geografia i història) que segons les seves informacions les classes s’estaven desenvolupant amb tota normalitat. Quan el periodista li ha dit que no era cert, que els piquets “informatius” no deixaven entrar els estudiants ha posat en dubte la veracitat de les informacions del periodista. Realment se’l veia totalment superat pels esdeveniments i sense saber que fer. I crec que és precisament aquesta indefinició el que ens està portant a situacions cada cop més rocambolesques. Si els antibolonya no deixen desenvolupar les classes amb normalitat, que els facin fora i punt. Tan aquesta tancada com la manifestació prevista no són més que provocacions inútils.

 3. a 25 març 2009 a les 10:57 Xavier Villalba

  Totalment d’acord. Al carrer i s’ha acabat. Lamentablement, la gestió del desallotjament de la UB encara ha donat ales als provocadors del SEPC, que ja avui ja han tornat al vandalisme (trencament de vidres, pintades del nom de la rectora amb una diana, etc.). El que em preocupa és que alguns col·legues (poquets, si atenem al poder de convocatòria de la fantasmal assemblea de PDI i PAS) encara vulguin defensar que un espai de diàleg i debat democràtic i sense violència vol dir assumir la impunitat dels qui amenacen i coaccionen els estudiants i els professors.

 4. a 25 març 2009 a les 11:07 Jordi

  Sincerament, crec que cal segregar d’un cop l’evolució del debat serè sobre com treure el màxim profit del canvi que l’EEES ens aporta de les accions de quatre ments unidireccionals. Em dol dir que és hora que l’autoritat actuï, però crec que no hi ha més remei. La universitat disposa ja de diversos mecanismes democràtics de discussió i decissió i no s’hauria de permetre més que cada cop que toca muntar un sidral siguin els mateixos els qui les menyspreen.

 5. a 26 març 2009 a les 4:23 enriccanela

  Toni,
  Fa temps que ho veiem així. Ho s’atura Bolonya o intentaran rebentar tot sense atenir-se a cap raó.

 6. a 26 març 2009 a les 4:34 enriccanela

  Pere,
  D’acord amb el que diu el Xavier. Ahir es va impedir fer classes a Geografia i Història i Filosofia, no sé en quin grau. Avui, pel que m’han dit també però no n’estic segur.
  Comparteixo l’opinió amb molts companys que no es podia esperar tants mesos a posar fi a aquesta situació. Tots sabíem que, a més d’uns quants estudiants convençuts que complien una missió transcendent en lluitar contra l’aplicació del Pla de Bolonya, hi havia tancats, i hi ha actuant, grups antisistema amb consignes ben clares.
  En aquests casos no es pot esperar. L’objectiu és mantenir les coses fora de la normalitat i per això el millor és la provocació

 7. a 26 març 2009 a les 4:35 enriccanela

  Xavier,
  El tema de la UAB torna a ser paradigmàtic. Violència. S’ha des er molt cec per parlar d’espai de diàleg, però molts que venen de la cultura marxista – leninista. Recordem el Partit Comunista d’Espanya (Marxista – Leninista) s’enyoren. Partit que, per cert,. Encara signa totes aquestes coses. Els mateixos però més joves i els aplaudeixen alguns professors i PAS que tenen enyorança de la seva joventut.

 8. a 26 març 2009 a les 4:35 enriccanela

  Jordi,
  Fa anys que a Catalunya l’autoritat no actua. Els polítics s’han passat de voltes amb la permissivitat i ara recollim els fruits. Ja Maragall a l’oposició anava a animar ocupes quan, tot i entendre els problemes que hi havia, no es pot donar alè a fet que atempten contra la convivència. Les solucions cal sempre cercar-les dins la legalitat. Després s’ho van trobar. Ara estem amb fets semblants.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació