I per a què servirà?


Enric I. Canela

Uns cinquanta estudiants s’han tancat aquesta nit a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, al barri del Raval de Barcelona on pensen portar a terme una vaga fins divendres. Els estudiants intenten paralitzar les classes i no descarten tancar l’accés al recinte. L’ocupació ha estat decidida per una assemblea feta en la mateixa facultat, a la qual han assistit uns dos-cents estudiants. Què bé, volen impedir que els que volen estudiar ho facin. Coses de la democràcia.

Els anti-Bolonya desafien amb una altra manifestació sense esperar la versió de Saura. L’anunci dels estudiants s’entén com el plantejament d’un pols als Mossos d’Esquadra, ja que pretenen baixar per la Rambla peti qui peti, bo i sabent que és una opció prohibida per la policia.

I tot això per a alguna cosa concreta?

9 respostes a “I per a què servirà?”

 1. a 25 març 2009 a les 1:05 Elies

  Per a res!

  La cosa aquesta d’aquests quatre xalats és més de psiquiatria que d’universitats o d’estudiants.

  Avui mateix he tingut dades del saló de l’ensenyament (ara té un altre nom, em sembla). Els responsables de les diferents universitats estaven absolutament sorpresos de l’enorme acollida que els nous plans han tingut entre els futurs estudiants. A algunes universitats fins i tot se’ls hi han acabat els fulletons informatius.

  El responsable de l’estand d’una universitat em comentava que mentre hi havia quatre d’aquests neardentals universitaris encadenats protestant pel que en diuen “pla bolonya”, tenien l’estand a rebentar de gentar, com mai.

  Aquests neardentals universitaris poden fer el que vulguin, les barbaritats que vulguin, contra l’evolució de la història. Però la història, l’evolució, la millora, el futur, els hi passarà per sobre de manera implacable.

  Tot el que han protagonitzat aquests xalats serà algun dia estudiat com el moviment més retrògrat i conservador, immobilista, que hi ha hagut mai a les nostres universitats. Aquesta és la seva única transcendència, ser objecte d’estudi com a fòssils immobilistes i conservadors. Molt antisistema, això sí.

 2. a 25 març 2009 a les 7:55 enriccanela

  Elies,
  A mi em venen a veure estudiants joves, bastant il·lusionats amb els nous plans. És l’única realitat que tinc.

 3. a 25 març 2009 a les 8:30 Júlia Rosell

  Crec que estaria bé que d’UNA VEGADA se separesin les coses:

  Problemes de finançament i beques -> dir-ho clar i manifestar-se davant el palau de la Generalitat i la conselleria pertinent

  NO A BOLONYA-> Anar a Madrid davant el ministeri

  No al sistema de govern de les universitats-> Manifestar-se a les universitats

  Però sietplau, siguem conseqüents, separem les coses que tot això comença a cansar ja.

  Ara a la Uab, dijous vaga, es parla de fer una altra vaga la setmana que vé, que passa? Cada setmana vaga ara? Clar, si fós indefinida, s’hauria de fer referèndum, doncs ara cada setmana un, dos o tres dies.

  Si almenys els piquets FOSSIN merament informatius i gens coactius o agressius, potser la gent s’ho repensaria, o tindria més respecte per els que lluiten, però no, visca la visió única i lateral.

  Jo, personalment, me’n començo a cansar, la setmana passada es van fer tres dies de vaga, va servir de “rentat de cara” per l’Assemblea? NO, i és mol trist, podrien haver-se guanyat més la gent.

  No puc més amb el tema quasi, això estressa massa.

 4. a 25 març 2009 a les 9:02 enriccanela

  Júlia,
  No servirà per a res. Només farà que els estudiants tinguin més problemes durant el curs.
  Aquest problema de Bolonya és sectorial. Hi ha un general, les beques, però la resta depèn de cada pla d’estudis i centre en concret. Un en el debat ho va dir. Els plans d’estudi els fan els professors, ningú més (tret d’alguna participació esporàdica dels estudiants allà on volen participar).
  La resta, rucades.
  Ànim.

 5. a 25 març 2009 a les 12:55 alumne

  http://www.facebook.com/group.php?gid=141948085113

 6. a 25 març 2009 a les 5:21 enriccanela

  Jo no em puc afegir al grup perque en tinc massa grups i l’eina no em deixa si no em conviden explícitament, coses del sistema, però evientment, d’acord. Baixar per Les Rambles simplement és una provocació organitzada, model Kale Borroka.

 7. a 25 març 2009 a les 11:51 una estudiant

  penso com la Júlia,

  estic cansada i l’altra vegada ja hi havia piquets,si passaves et miraven en una cara… i clar, passaves dient que anaves a pràctiques..

  aquí cada persona hauria de poder fer el que la seva consciència li dictés… potser ells no volen fer classe, però potser jo si…

  però clar… aquí la llibertat no és per tothom… i despres es queixen…

  no crec que demà vagi a classe… perdre 2 hores de viatge per no poder entrar o per entrar i que facin passaclasses o perqué vagin 4 i la classe es torni a repetir divendres…

  Quan diuen: han seguit la vaga un 80%… `haurien de dir quants d’aquells han anat a la manifestació, quants s’han quedat dormint tot el dia i, finalment, quants no hi han anat per no perdre el temps…

  L’altra hi vaig anar, vaig perdre el dia, ara tinc més feina,

  poca paciència

  i molta mala llet.

 8. a 26 març 2009 a les 4:48 enriccanela

  Estudiant,
  La llibertat d’aquesta gent és que ells facin el que vulguin i imposin les seves normes. Sempre ha estat així. Són els que s’emparen en la democràcia per imposar el seu ordre.

 9. a 27 març 2009 a les 3:23 Júlia Rosell

  Jo segueixo dient que es poden tocar molts assumptes, però el seguiment hauria de ser PERSONAL.

  Ara es vol fer un “event social” a l’entrada de la facultat a la part de fora, jo hi participaré sempre i quan no molesti a la resta dels companys.

  Salutacions!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació