Enric I. Canela

La tancada d’estudiants ha continuat en quatre facultats de la UB i de la UAB. Les ocupacions es fan a la Facultats de Geografia i Història i Filosofia del Campus, Dret i Belles Arts de la UB i a la Facultat de Lletres de la UAB on estudiants, amb enyorança, han ocupat el deganat. El de Belles Arts han demanat la dimissió del rector.

A la Facultat de Geografia i Història de la UB no s’han fet classes. Hi ha hagut discussions entre alumnes contraris al Pla Bolonya i a la democràcia i els professors que volen treballar.

El professorat i el PAS tancat a la UB ha abandonat la protesta per fer classe a ls 8 del matí.

Tot i que moltes pintades l’animaven, l’estudiant en vaga de la UAB va deixar de fer aquesta vaga ahir. La situació ja podia generar alguns danys irreversibles. Al meu parer algun tindrà. No és poden fer bromes.

La Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la UB reprendrà demà les classes, després de dos dies en què l’accés a les aules estava impedit per piquets, després que una assemblea d’estudiants ha decidit participar en la vaga convocada per avui a les universitats catalanes, però retirant els piquets d’aquesta facultat, en una votació amb 159 vots a favor i 79 en contra.

La Facultat de Dret de la UB tanca les seves portes fins demà després de l’avís de bomba que es va produir poc abans de les 17 hores. Diuen els antibolonya que és cosa d’un probolonya per rebentar una assemblea. La bomba no s’ha trobat.

A la Facultat de Biologia jo he fet classes amb normalitat amb alguns alumnes menys. No hi hagut cap coacció o si més no ni n’he vist ni me n’he assabentat.

Mentre escrivia això he vist per 3cat24 el començament de la manifestació. El centre de Barcelona està blindat per tal que no passi per La Rambla.

8 respostes a “El meu recull antibolonya del dia 26”

 1. a 26 març 2009 a les 9:22 Raúl

  Ya sé que, ni que sea como un acto reflejo, en cuanto uno escucha que en la UAB se ha ocupado el decanato de una facultad, lo normal es pensar que ha sido la de letras. En fin, ese es nuestro estigma y a estas alturas ya difícilmente nos lo quitaremos de encima. Lo digo porque dices en tu artículo que, con añoranza, los alumnos de la facultad de filosofía y letras han vuelto a ocupar el decanato.
  En realidad el decanato ocupado es el de ciencias de la educación. Al menos así era hasta las 13:30, hora a la que yo he abandonado la facultad de letras, donde, por una vez, los piquetes sí que han sido informativos y no han obligado a nadie -que yo sepa- a abandonar las aulas.
  En fin, bastantes ocupaciones, huelgas y pasacalles reivindicativos hemos tenido que aguantar ya este año como para que nos endosen también las ajenas.
  Crucemos los dedos pero, por el momento, la facultad de filosofía y letras sigue sin sacos de dormir por los pasillos.

 2. a 27 març 2009 a les 7:46 enriccanela

  Raúl,
  No sé si és una errada meva per no fixar-me o de la font. Convençut sincer. Mil disculpes i espero que finalment la gent d’allà intenti fer coses per arreglar els problemes, els de Bolonya i els altres.
  Molta sort i gràcies.

 3. a 27 març 2009 a les 10:33 Mauro

  Benvolgut Enric,

  Tot i que segueixo el teu bloc des de fa molt de temps, encara no m’havia decidit a fer cap comentari. Tot i això, aquests últims fets que s’estan produint m’han fet decidir-me i aprofitar per conèixer la teva opinió sobre uns punts concrets.

  El factor que a la fi va ser determinant perquè l’actual rector de la UB sortís elegit va ser el vot dels estudiants. Ara, hi ha estudiants que li retreuen la seva actitud envers aquest conflicte i demanen la seva dimissió. Segons la teva experiència, què creus que hauria de fer el rector? Si, com és d’esperar, continua endavant, com ha d’afrontar la seva relació amb el col•lectiu d’estudiants, essent conscient que a les properes eleccions segurament perdrà (probablement de manera injusta) el seu recolzament?

  Val a dir que, particularment, penso que aquesta problemàtica no és un plat de bon gust, i molt menys per a un equip que tot just acaba de començar (i que espero que tingui l’empenta suficient com per dur a terme tot allò que sigui possible del seu programa). Tot i això, apostar pel diàleg en segons quins temes, com va fer el rector al llarg de la seva campanya, s’ha manifestat realment perillós, perquè hi ha gent que pensa que tenir oberta la via del diàleg significa que s’acceptaran les seves posicions sense més.

  Salutacions, i gràcies.

 4. a 27 març 2009 a les 3:18 Júlia Rosell

  Com sempre molt interessant.

  Quina valoració en fa vostè de la manifestació?

  Saluts Enric.

 5. a 27 març 2009 a les 6:37 marc

  Ara, tothom a treballar i a estudiar!

 6. a 28 març 2009 a les 2:35 enriccanela

  Mauro,
  Jo crec que el rector havia d’haver actuat abans, però és difícil posar-se en la pell d’un altre.
  La meva posició és que ha de potenciar les associacions d’estudiants menystingudes fins ara, de fa anys. Això ha conduït a una anarquia de la veu dels estudiants. Un erro greu. Els estudiants seriosos d’associacions, acostumen a presentar propostes raonades i enraonades.
  Cal parlar amb ells i molt. Per altra banda també el professorat està rebotat pe rhaver hagut d’aguantar segons què. Jo ara intentaria això, sense deixar de banda els gravíssims problemes que té ara la UB. A més agreujats per la mala premsa que ha aconseguit aquests dies.

 7. a 28 març 2009 a les 2:36 enriccanela

  Júlia,
  Bona, crec que ha hagut un comportament bastant seriós i s’ha sabut anul•lar els grups violents, que com tothom sap hi eren presents.

 8. a 28 març 2009 a les 2:36 enriccanela

  Marc,
  Esperem que s’instauri el seny.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació