Enric I. Canela

Una vegada més hem de veure com unes normes absurdes impedeixen a la gent guanyar-se la vida.

Aquest és el cas del “Pescador Miquel”. És l’exemple de la lluita contra el que sembla una estupidesa

Miquel Roig és un pescador de Sant Pere Pescador i fa gairebé 20 anys. Durant la tardor, l’hivern i la primavera, sortia a pescar a la badia de Roses amb una barca que fa 8,07 metres d’eslora. A l’estiu, pesca llagostins des de Sant Pere Pescador amb una barca més petita, de 6 metres. Sempre ha sortit sol, com tants d’altres pescadors de l’Empordà i la Selva.

El capità marítim de Palamós, Josep Marsal, ha dictat una norma que obliga les barques de més de 7,5 metres d’eslora a sortir amb dos tripulants a bord per “qüestions de seguretat”.

El guany no dóna per dues persones. Solució, quedar-se a casa.

Jo soc un més dels que s’ha apuntat al grup Salvem al pescador Miquel creat a Facebook. Des d’aquí us encoratjo a donar suport a Miquel Roig. Potser entre tots aconseguirem ajudar a Miquel Roig en la seva lluita contra les normes estúpides.

4 respostes a “La lluita contra l’estupidesa marítima”

 1. a 28 març 2009 a les 10:40 Elies

  L’estupidesa, com veiem a diari, no té límits.

 2. a 29 març 2009 a les 1:58 enriccanela

  Elies,
  Aquest capità ha quedat ben retratat.

 3. a 01 abr. 2009 a les 10:07 DonAire

  Ja tampoc no estic d’acord amb aquesta norma. Però és important que siguem justos. La normativa que efectivament no li permet que pesqui sol en unes barques de les dimensions que té és una normativa estatal, que s’aplica en tota la Unió Europea. El que ha fet el capità marítim és reclamar l’aplicació de la llei.

  Aquesta llei va ser aprovada en el seu moment i s’ha fet una moratòria de facto de quatre anys per al seu compliment.

  El que intenta la llei és incrementar la seguretat dels pescadors i del sector en general, però és cert que això implica un perjudici per als pescadors que no tenen alternativa. No vull esculpar la llei, ja he dit que em sembla malament. Però crec que hem de ser curosos a l’hora d’assenyalar el responsable.

 4. a 01 abr. 2009 a les 8:40 enriccanela

  Sembla però que hi ha discreció en l’aplicació de la norma. Si més no és el que he llegit. Sé que donés suport a la modificació de la norma. Cal fer els possibles per millorar les coses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació