Hi haurà beques!


Enric I. Canela

Una entrevista a Cristina Garmendia. Li diuen: En l’última dècada el percentatge de becaris gairebé no ha variat. I això dins d’un cicle d’expansió econòmica.
Respon: Cal fer alguns matisos. Del 2004 al 2008, per exemple, hi ha hagut un increment pressupostari en beques del 58%, que és un esforç molt important. La política de beques és una prioritat del Govern i el compromís del Ministeri de Ciència i Innovació és el de duplicar el percentatge d’estudiants amb beca d’aquí al 2015. Passar en sis anys del 20% actual al 40%. Amb independència de la situació econòmica, el pressupost de beques va a incrementar any rere any.

I després li pregunten: Què passarà amb les taxes?
Respon: La política de beques cal vincular-la amb la de taxes. Es pot considerar que el 100% d’estudiants té una beca amb independència de la seva situació econòmica, perquè paguen per curs entre el 10% i el 15%, del cost de la titulació que cursen. Hi ha altres models que van a un percentatge d’universitaris amb beca molt superior, però les taxes acadèmiques són molt superiors. Caldrà analitzar-lo.

El Ministeri de Ciència i Innovació s’acosta al bon model. Esperem que els imports i els llindars de renda siguin adequats.

2 respostes a “Hi haurà beques!”

 1. a 31 març 2009 a les 11:40 alumne

  Polítics fent promeses per al 2015?

  L’any passat, abans de les eleccions, hi havia la promesa que els investigadors en formació del ministeri (FPU/FPI) tindrien pujades salarials fins als 1300-1700 euros mensuals. Parlant, lògicament, el PSOE va admetre que s’havien d’entendre per al final de la legislatura, 2012, i que l’evolució seria progressiva. Es va parlar de pujar a 1300 als contractats per al 2009. Però, oh, hi ha crisi, deflació, i res de res.

  Si prometen més beques per al 2015, amb la crisi, jo no esperaria cap augment significatiu abans del 2012… la propera legislatura? molt probablement algú altre haurà de fer les promeses, aleshores…

  Quan *#& entendran que Bolonya JA és aquí ARA?!

 2. a 01 abr. 2009 a les 6:53 enriccanela

  Alumne,
  La pressió cal fer-la sobre les beques perquè com bé dius, Bolonya és aquí, ja.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació