Enric I. Canela

Ahir el Parlament va aprovar una resolució unitària a favor del desplegament de l’espai europeu d’educació superior (EEES). Podeu llegir el comunicat al web de la UB.

Resolució

El Parlament ha aprovat avui una resolució unitària a favor del desplegament de l’espai europeu d’educació superior (EEES). El text definitiu de la resolució és el següent:

El Parlament de Catalunya, reunit en sessió plenària, manifesta que:

  1. L’Espai Europeu d’Educació Superior és una oportunitat per construir un sistema universitari propi de més qualitat i al servei de la societat a què es deuen totes les institucions d’educació superior.
  2. El seu desplegament ha de reforçar la vocació de la Universitat com a servei públic i la seva funció social, així com la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació superior.
  3. El diàleg i la concertació permanent són les úniques vies que permeten canalitzar les legítimes aspiracions de tots els membres de la comunitat universitària i de la resta de la societat.
  4. Dóna suport als rectors i rectores i a la resta de la comunitat universitària en la seva voluntat per mantenir la normalitat acadèmica que ha de regir la vida universitària.
  5. És necessari continuar i aprofundir en l’explicació del desplegament de l’EEES a tota la comunitat universitària i a la societat en general per tal d’aconseguir més consens.
  6. És necessari preservar l’espai públic i garantir l’expressió lliure de les idees de tots els membres de la comunitat, drets imprescindibles de tota societat democràtica.
  7. És necessari un sistema de beques universitàries que garanteixi l’equitat en l’accés dels ciutadans a l’educació superior.
  8. És imprescindible per garantir el bon desplegament de l’EEES l’assignació de recursos suficients.

Aquesta resolució és fruit de la reunió que van mantenir la setmana passada el conseller del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i representants de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), entre els quals eren presents rectors i rectores de les universitats i presidents dels consells socials, amb membres dels sis grups parlamentaris i el president del Parlament, Ernest Benach. La finalitat era conèixer el posicionament del Parlament respecte al desplegament de l’Espai Europeu d’Educació Superior, en compliment d’un dels acords que es van subscriure en la Junta plenària del CIC del passat 19 de març.

Encara que es tracta d’una declaració tèbia té la virtut de la unitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació