Enric I. Canela

Ahir parlava de canvis al Comissionat per a Universitats i Recerca a Canvis dins el Comissionat per a Universitats i Recerca.

Avui el diari AVUI ja ho explica a Dues agències potenciaran la coordinació de la recerca.

Es crearia l’Agència de Recerca de Catalunya que aglutinaria el treball que actualment desenvolupen de forma separada l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA)

El programa Cerca es convertiria en l’Agència Cerca, que assumiria la responsabilitat en la coordinació i supervisió dels 42 centres de recerca científica finançats per la Generalitat i es reforçaria la funció del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT).

L’ Agència Cerca la dirigiria Ramon Moreno, actual director general de Recerca, mentre que la direcció de l’Agència de Recerca de Catalunya podria ser ocupada per Joan Comella, actual director de la FCRI.

Joan Roca, fins ara director del CIRIT, podria ocupar la direcció general de Recerca, mentre que Jordi Cartanyà podria passar a ser el nou director del CIRIT.

6 respostes a “Els canvis al Comissionat per a Universitats i Recerca”

 1. a 03 abr. 2009 a les 8:38 Javier del Campo

  No se com funcionarà finalment, però personalment crec que aquesta “fusió” és el camí correcte que les agències catalanes de recerca havien de seguir. Un model nacional de recerca és el que necessita Catalunya per tirar endavant els projectes que han de portar al país a esdevenir un nucli d’innovació a Europa. Cal que creem una estructura de recerca potent independent de l’estat espanyol, ja que no es preocuparan en absolut de potenciar la recerca a Catalunya i tendiran cada cop més a centralitzar-ho tot a Madrid. Ara però, cal fer-ho bé.

 2. a 03 abr. 2009 a les 9:40 futur aturat?

  Jo tampoc sé com funcionarà tot plegat, però és significatiu que els treballadors de l’FCRI ens haguem assabentat per la premsa.

 3. a 03 abr. 2009 a les 9:46 enriccanela

  Javier,
  Dífil de preveure. Coincideixo bastant amb el que dius, però jo hagués fet una sola agència. Altra tema és que crec que l’agència s’ha de crear per llei. I això no són dos dies, menys encara quan no veig que el PSC tingui el mateix model al cap que ERC. Probablement robaria més coincidència amb CiU. No sé perquè no n’he parlat amb ningú

 4. a 03 abr. 2009 a les 9:47 enriccanela

  Futur aturat,
  Tot i que et dono la raó, no està gens bé, són estils, crec que això va per llarg.

 5. a 03 abr. 2009 a les 10:20 pere alemany

  Mai he entès la política científica d’aquest pais. Realment es necessiten tantes agències i sub agències i comissions, institucions i fundacions per dirigir la recerca en un pais on es dedica molt menys diners a la recerca que en la resta de paisos del nostre entorn? No caldria començar per tenir investigadors i centres de recerca competitius abans de muntar tota aquesta estructura burocràtica per dirigir la ciència? Realment sembla que vivim en un país de fireta i que ens creiem que perquè tenim cincuanta agències dedicades a gestionar la recerca ja tenim una ciència de pais desenvolupat.

 6. a 03 abr. 2009 a les 11:44 enriccanela

  Pere,
  No calen. Amb una en tindríem prou. La FCRI té sentit per a la contractació d’ICREA i per tenir recursos. Això darrer, malament.
  A més, tot plegat una fantasmada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació