Els canvis en la recerca


Enric I. Canela

Aquests dos dies he parlat de la remodelació que en l’àmbit de la recerca pretén fer el conseller Huguet (Canvis dins el Comissionat per a Universitats i Recerca, Els canvis al Comissionat per a Universitats i Recerca i Comissionat per a Universitats i Recerca: quins canvis tan rars).

Avui han apareguts dos nous articles (Huguet reordena recerca després d’haver abordat la modernització d’innovació i Huguet emprèn una “profunda remodelació” de la recerca i innovació) que intenten explicar com sembla que voldria el conseller que quedessin les coses. De tot el que diu només em queda una cosa clara, que despatxa, provisionalment o definitiva, a l’actual director general de Recerca, Ramon Moreno. Això sembla clar perquè, pel que llegeixo, el canvi estarà fet en quatre mesos però mentre, dimarts, el consell executiu nomenarà a Joan Roca com a director general de Recerca. Roca és l’actual director de la CIRIT.

Alguns comentaris que he rebut apunten a què el conseller ha fet això sense que la comissionada estigués d’acord i més aviat per afeblir-la.

No voldria pronunciar-me sobre tot això sense haver vist el text de la llei que ha de fer tot el que el conseller diu que farà perquè, evidentment, la creació d’agències i la fusió de la Fundació catalana per a la Recerca i la Innovació i l’AGAUR requereix el pas pel Parlament.

El que havia de fer, en primera instància, es passar la gestió dels quaranta dos centres de recerca que depenen de la Generalitat a l’AGAUR, però…

Temps tindrem i opnions diverses, ho podrem valorar. De moment uns canvis, Roca a l Direcció general de Recerca i Cartanyà al CIRIT.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació