Enric I. Canela

He llegit una notícia que ignorava. La Junta de la Facultat de Filosofia de la UB ha acordat aplicar una moratòria al nou pla d’estudis per 23 a favor, 13 en contra i 3 o 4 en blanc. Es veu que mancaven uns quants representants dels estudiants. La pregunta de la consulta no definia si la moratòria era per a aplicar aquest mateix pla d’estudis en el curs 2010-11 o per a fer-ne un de diferent.

Un resultat interessant. Tenen dos solucions, fer un pla d’estudis, el que vulguin, adaptat a Bolonya o deixar d’oferir la carrera de Filosofia el curs 2010-2011. Algú dubte que faran. Serà un dels pocs plans d’estudi que no s’aplicaran el proper curs. De fet la facultat de Filosofia ja ha fet un esquema de pla d’estudis que es va enviar a l’ANECA el 28 de novembre i aviat arribarà l’informe el Consell d’Universitats. La UB no té previst oferir la llicenciatura de Filosofia el proper curs i ja no s’ha presentat al Saló de l’Estudiant d’enguany. Estic interessat en veure que passa el proper curs.

4 respostes a “Farà Filosofia la UB el curs vinent?”

 1. a 06 abr. 2009 a les 1:17 alumne

  Si això prospera (no tinc clar que puguin “desdir-se” sense l’aprovació del Consell de Govern), suposo que tornaran a admetre estudiants de nou ingrés a la llicenciatura. En tot cas, el problema mai serà què es presenta i què no a una fira on cobren entrada.

 2. a 06 abr. 2009 a les 7:11 enriccanela

  Estudiant,
  És una decisió complicada. Suposo que ho tornarà a tractar la Junta de Facultat amb algun retoc al Pla d’Estudis.

 3. a 18 febr. 2010 a les 1:12 Estudiant implicada

  Hola,

  He trobat aquesta entrada per casualitat.

  El que passarà i ha passat és que la Facultat ha fet servir la seva capacitat d’autogovern (forçada pels estudiants i algún sector crític) i ha refet un pla d’estudis que era el reflex de la crisi de la comunitat universitària. La UB proposa un document molt pobre i amb grans mancances per generalitzar el procés d’adaptació a Bolonia de tots els ensenyaments (UB090909), un power point! Superant com hem pogut tots aquests obstacles, amb canvi d’equip deganal inclòs, s’ha aprobat un pla que permet un quart any lliure per a l’optativitat amb sistema de titulació triple: grau, grau amb menció (especialització interna) i minor (orientació dels estudis en un àmbit interdisciplinar, d’altres ensenyaments) Amb això s’ha aconseguit augmentar l’oferta i millorar la titulació, ens enfrontem a una titulació de quatre anys vs. la majoria dels països europeus amb un grau de tres anys!!!

  ¿On són els caps pensants de la universitat? Agències de qualitat, departaments de pedagogia, ministeris, generalitat…

  ¿On són les beques per permetre que un estudiant s’hagi d’especialitzar (o sigui, CONTINUAR PAGANT) després dels quatre anys de contingut pràcticament obligatori en el cas de la majoria de titulacions de la UB?

  Ufff, sento la extensió, de fet n’hi hauria moltes preguntes més, que hauríen de ser la base de qualsevol procés de reforma universitària…però entre tota la comunitat.

  Salut

 4. a 18 febr. 2010 a les 10:30 enriccanela

  Estudiant,
  No puc més que lamentar que hagi estat així. Ho sé. No hi estic gens d’acord en com s’han portat les coses.
  El meu model era un altre. Copiar a Europa i copiar bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació