Enric I. Canela

Sembla que la culpa de tot és de la “dreta”, entre les que ell deu comptar a ERC, i també de TV3 que, com tothom sap, està dirigida per la “dreta”.

No hi ha distanciament entre el conseller d’Interior i els Mossos d’Esquadra?
No. No hi ha distanciament. Els sindicats potser poden pensar, legítimament, que algunes mesures cautelars en algun cas no han estat correctes, però això no suposa distanciament El que passa és que la dreta està instrumentalitzant els Mossos per intentar deslegitimar el Govern, està utilitzant els Mossos com a arma contra el Govern. I això fa molt de mal a la policia. Una cosa és que hi hagi hagut algun error en l’operatiu policial; això pot passar i passa a tot arreu. Però és molt diferent voler fer veure que els errors són la tònica diària dels Mossos. Això perjudica molt la policia. I després hi ha les imatges de les càrregues, repetides tantes vegades i durant tants dies que qualsevol diria que a Catalunya cada dia hi ha càrregues policials. La repetició excessiva d’aquelles imatges i l’intent de l’oposició de magnificar el que va passar han perjudicat els Mossos. La policia catalana està sent agredida, però els agents han de saber que tenen tot el suport dels seus comandaments, del Govern i del seu conseller, absolutament tot.

Aquelles imatges les emetia TV-3, la televisió pública catalana, no l’oposició. Alguna queixa?
Abans de respondre aquesta pregunta vull disposar d’un informe que he encarregat sobre el tractament que la televisió pública ha fet d’aquest tema, perquè no és la primera vegada que passa. Per exemple, les imatges de la càmera de la comissaria de les Corts que van gravar presumptes maltractaments a detinguts van ser repetides infinitat de vegades, avui encara ho són. Això es carrega la imatge dels Mossos. Sobretot perquè aquells mateixos telenotícies no emeten les imatges dels grups que tiraven pedres, claus, cadires… Hi ha hagut molt poca condemna social, fins i tot condescendència, amb aquells grups violents minoritaris.

Com ho explica?
Encara no en tinc una idea formada… Ara només podria respondre amb un judici d’intencions. Esperaré a disposar de l’informe. Si la conclusió és que la televisió ha fet mal als Mossos d’Esquadra més enllà de tota pràctica periodística raonable, ho plantejaré en l’àmbit pertinent.

2 respostes a “La “dreta” ho domina tot”

 1. a 08 abr. 2009 a les 6:20 bolonya.org

  un clar exemple del que vol dir no tenir vergonya!! si això és un polític d’esquerres anem apanyats.

  Només faltara ara que la culpa la tingui TV3 per haver repetit masses vegades les imatges. Encara no sap que les coses més esgarrifoses van passar quan no hi havia cameres davant? alguns exemples:
  http://www.youtube.com/watch?v=Z7YnmUXIIr0
  http://www.youtube.com/watch?v=LLLD9cYrRss
  http://www.youtube.com/watch?v=25xugU9FOwQ&feature=related

  Veiem com els que tiren cadires ho fan sense ni girar-se, entre per obrir-se pas i guanyar algunes fraccions de segon per correr?

  aquest conseller fa pena!

 2. a 08 abr. 2009 a les 8:57 enriccanela

  Bolonya.org,
  Amb independència de tot, el comportament del conseller és indigne.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació