Enric I. Canela

El Govern nomena Joan Roca i Acin director general de Recerca, i Jordi Cartanya i Solé director del CIRIT, en el marc de la remodelació de l’àrea de Recerca

El Govern ha aprovat avui el nomenament de Joan Roca i Acin com a director general de Recerca, i de Jordi Cartanya i Solé com a nou director del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT). Aquests nomenaments reforcen l’estructura del sistema públic de recerca, i consoliden la funció del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT) com a òrgan executor de les polítiques d’R+D del Govern, encarregat del desplegament del Pacte Nacional per a al Recerca i la Innovació.

La reestructuració del sistema de recerca català respon a un dels vuit reptes del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, i preveu la posada en marxa de dues noves agències: l’una dedicada a la promoció del talent i la recerca –que aplegarà l’agència AGAUR, la Fundació FCRI i Ia Institució ICREA–; i, l’altra, l’Agència dels centres de recerca (CERCA) –que aglutinarà els 42 centres de recerca de Catalunya finançats per la Generalitat–.

Al capdavant de les dues agències de recerca hi haurà científics de reconegut prestigi i àmplia experiència en el món de la recerca. En l’agència de promoció de la recerca i el talent hi serà l’actual director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), Joan Comella; l’actual director de l’AGAUR, Joaquim Bosch, i l’actual director d’ICREA, Jaume Bertran Petit. L’agència dels centres de recerca tindrà al capdavant el fins ara director general de Recerca, Ramon Moreno.

Joan Roca i Acin, nou director general de Recerca
Joan Roca I Acín (Barcelona, 1950). Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, Farmacòleg Preclínic, i especialista en Cirurgia Experimental per la Universitat de Saragossa, Joan Roca ha estat cap del Departament de Farmacologia Preclínica a diferents empreses del sector farmacèutic nacional i també cap de transferència de tecnologia en les àrees de Biomedicina, Química i Medi Ambient a la Universitat de Barcelona. Entre d’altres càrrecs professionals ha ocupat la vocalia d’indústria de la Secció Professional de Biòlegs i ha estat també assessor tecnològic del CIDEM en temes d’innovació empresarial. Des de desembre de 2006 i fins l’actualitat ha estat director del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT).

Jordi Cartanya i Solé, nou director del CIRIT
Jordi Cartanyà i Solé ( Reus, 1961). Fins ara, director del Programa del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació(PNRI). Doctor en Ciències Químiques, ha estat professor i investigador de Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i postdoc a la Facultat de Medicina del Saint George’s Hospital de la Universitat de Londres. Especialista en direcció estratègica d’universitats ocupant diferents llocs de direcció a la URV, ha liderat també la posada en marxa dels Parcs Científics i Tecnològics del Camp de Tarragona.

4 respostes a “Segueix sense quedar-me clar”

 1. a 08 abr. 2009 a les 2:34 Miquel Duran

  Ja s’ha rebut una carta oficial d’en Ramon Moreno en què ens comunica que passarà a presidir la nova agència del CERCA a partir del 20 d’abril. Ara estan resolent el tema més formal.

 2. a 08 abr. 2009 a les 7:02 Carles Gomila

  I lo del 20 d’abril no es estrany? El nou Director General es tenia que incorporar el mateix dia 7 o 8 pero pel que sembla se li ha dit que esperi fins el 20. Si es fan els canvis per què no s’executen sense perdre més temps? Algu sap que esta passant?
  Tambe es comenta que la Comissionada dimitira un dia d’aqets. No té atribucions es un cas de mobbing.
  Quin desgavell. A veure si ens aclareu a que ve aquest retard.

 3. a 08 abr. 2009 a les 8:53 enriccanela

  Miquel,
  Si, ara ja conec el tema. Quan vaig escriure això no tenia res clar. Ell serà el director del CERCA.

 4. a 08 abr. 2009 a les 8:55 enriccanela

  Carles,
  Suposo que deu haver algun tema formal, com que simplement és un canvi de lloc en l’estructura no passa res quant a què sigui el 7 o el 20.
  El tema de la comissionada ho desconec. La comissionada està en una situació molt estranya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació