Enric I. Canela

Llegia a El País que, previsiblement, s’incorporaran al Ministeri d’Indústria, al front seguirà Miguel Sebastián, les àrees de recerca, desenvolupament i innovació i també les polítiques “verds”. Les fonts consultades no s’atreveixen a assegurar la desaparició del Ministeri de Ciència i Innovació, encara que sí que reconeixen que en tots els dissenys les competències de recerca surten de Ciència per a situar-se a Indústria. Durant aquest temps els ministres Cristina Garmendia i Miguel Sebastián han mantingut seriosos xocs per les competències. També les Universitats, que es van cedir a Ciència, podrien tornar a Educació, per la qual cosa el ministeri de Garmendia podria quedar seriosament tocat.

Si això passa és desmuntarà l’única cosa intel·ligent i pensant en el futur que va fer el president espanyol. És evident que caldrien ajustos però l’R+D+i és l’únic camí per agafar el tren d’un futur amb un estat del benestar ple.

El president espanyol no m’inspira la més mínima credibilitat, però espero que sigui prou egoista com per mantenir el Ministeri de Ciència i Innovació.

3 respostes a “Seguirà Ciència i Innovació?”

 1. a 07 abr. 2009 a les 10:59 Estanislau Fons

  Hola, Enric,

  Ja és ben curiós aquest canvi que anuncia El País. Un Ministeri de Ciència i Innovació sense les àrees de recerca ni d’innovació? I què li quedarà? L’apartat de “ciència i societat”? Les exposicions itinerants i les conferències a associacions de veïns i escoles d’ensenyament primari i secundari?

  Si els d’El País estan ben informats (i, sabent com es mouen aquestes coses, no tinc per què pensar que no), i no es mouen per interessos espuris (de què els serviria, en aquest context?), el MICINN té les hores comptades.

  Al capdavall, seria l’anunci d’una nova paràlisi al govern estatal pel que fa als àmbits d’universitats i recerca. Realment corren mals temps per a aquests àmbits, i només espero que un futur no llunyà ens retorni a polítiques clares i executives, si pot ser allunyades de grans discursos i escarafalls i de processos de reinvenció de la roda, s’impulsi el que funciona i s’introdueixin correccions intel·ligents i intel·ligibles sobre el que no funciona. A hores d’ara ambdues llistes estan fetes sobradament i no cal donar-hi més voltes.

  Com li cantava John Lennon al seu fill, “Life is just what happens to you, While your busy making other plans”. Canviant-ho de context, segurament seria bo que els polítics de dalt de tot interioritzessin aquesta frase. El món va donant voltes, i ells, a les seves dèries….

  Salut!

 2. a 07 abr. 2009 a les 11:01 Estanislau Fons

  “while you’re busy”, volia dir

 3. a 07 abr. 2009 a les 11:26 enriccanela

  Estanis,
  La veritat és que no entenc res. Espero que el que ha escrit no sàpiga de què parla.
  Clar que Zapatero és un triler.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació