Un nou atac al català


Enric I. Canela

Un enquesta del diari El Mundo pregunta si el decret del català (a les Illes) farà perdre bons professionals de la Medicina.

Ja sabeu.

5 respostes a “Un nou atac al català”

 1. a 11 abr. 2009 a les 12:29 Josep-Joan Rosselló

  No cal, amic Enric, fer-los massa cas. El Mundo, a les Illes, només el llegeixen quatre convençuts. Els qui ataquen el decret –que, a més, és de mínims– no omplen ni una plaça de les més petites de Palma; i del PP… ja no n’esperan res en altre sentit.

 2. a 11 abr. 2009 a les 1:35 Júlia Rosell

  Aquestes enquestes em treuen de pulleguera, jo també en tinc unes quantes:

  1) Creus que la dreta espanyola actual és descendent directa de la dreta extrema i que caldria “purgar” amb investigacions com les de Garzón en que s’ha demostrat la corrupció d’alts càrrecs del PP?

  2) Creus que el manifest per a una única llengua s’atèn a una realitat tractant-se de la 3a o 4a llengua més parlada al món?

  3) Creus que la identitat nacional espanyola hauria de redirigir-se a un canvi de nom de Espanya a “les Espanyes” com als segles XIV, XV, XVI i XVII per a reflectir la realitat dels nacionalismes i diverses identitats dins el país?

  I així unes quantes coses… normalment no m’hi poso en aquests temes, però és que em sulfuren…

 3. a 11 abr. 2009 a les 9:42 enriccanela

  Joan-Josep,
  Sé que és així, però penso que cal fer veure que molts no pensem com ells. A les Illes és com dius, però no a altres llocs.

 4. a 11 abr. 2009 a les 9:45 enriccanela

  Júlia,
  Crec que això no té una solució racional. Si més no en molts anys. Des de l’intent de cop d’estat al 1983, que va triomfar en els seus objectius bàsics, de la m`pa de Felipe González, s’ha volgut anar en darrere sense que es notés la mà que ho movia. La cosa ja ha arribat a una situació en què els “diferents” som una molèstia a l’Estat i cal que no siguem diferents.
  L’única solució és marxar.

 5. a 11 abr. 2009 a les 10:43 David

  És el producte de la funcionarialització de la societat. En comptes de tenir professionals al servei dels ciutadans, tenim ciutadans al servei dels professionals…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació