Enric I. Canela

Fa uns dies vaig llegir una notícia relatives al Connectivity Scoreboard 2009. Avui he buscat l’informe i he llegit algunes parts. Realment la posició espanyola és bastant penosa. Entre les economies basades en la innovació només té darrera a Portugal, Hongria, Grècia i Polònia.

Els redactors diuen que aquests resultats s’estenen a tots els aspectes de la connectivitat del país. Afegeixen que si bé la penetració de la banda ampla està lleugerament per sobre de la mitjana, la posició en la resta d’aspectes analitzats està a la cua dels països analitzats. Conclouen que caldria més inversió en el sector de les TIC i un enfocament en la inversió en coneixement i en R+ D.

Sembla que el president Rodríguez Zapatero està fent exactament el contrari amb aquests canvis d’organització tan encertats que fa.

Comentar l’àmbit purament català és difícil. Llegia que segons l’informe sobre la Societat de la Informació 2008 de Telefónica, Catalunya ja ha igualat la mitjana europea en ús de noves tecnologies. He mirat l’informe al web de la Fundació Telefónica. Les comparacions em semblen diferents a les del Connectivity Scoreboard 2009. Amb tot els diferents gràfics confirmen la mala situació espanyola. No hi veig dades que em facin pensar que Catalunya va molt millor que la mitjana.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació