Enric I. Canela

Ahir és va publicar el Flash Eurobarometer Students and Higher Education Reform: Survey among students in higher education institutions, in the EU Member States, Croatia, Iceland, Norway and Turkey.

El estudiants de l’estat tenen respostes rares. Per exemple, el nombre d’estudiants que creu que la universitat hauria d’admetre a tots els estudiants sense tenir en compte la seva capacitat és la més alta. Espanya és on hi ha menys estudiants que consideren que la universitat hauria de tenir dret a seleccionar els estudiants. Són els que menys consideren la qualitat d’una universitat per triar estudis. És, amb Turquia el lloc on consideren que hi ha gran dificultat per a que reconeguin l’estudi fora. També, amb Turquia, els que més consideren la llengua una barrera per sortir.

No és massa llarg i hi ha moltes figures.

Aprofitant la publicació d’aquest Eurobaròmetre, Ján Figel, el comissari europeu responsable va aprofitar (2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8) per dir, amb un llenguatge ben educat i considerat que l’Estat espanyol no havia fet els deures, que va endarrerit. Més encara que no es respecta l¡obligació, pactada al 2003, de donar el suplement del títol de forma automàtica i gratuïta. Els estudiants que el volen l’han de demanar i a sobre pagar-lo.

Va aprofitar per dir que les reformes educatives requereixen temps i consens i que si les administracions canvien ràpidament o canvien les reformes, que es pot esperar? Calen esforços sostinguts.

No sé si el president espanyol haurà entès el missatge.

Una resposta a “L’Eurobaròmetre de Bolonya”

  1. […] L’Enric Canela, que sempre està al cas de tot el que té a veure amb la universitat, ens explica alguns resultats de l’eurobaròmetre sobre l’EEES: Students and Higher Education Reform. Special Target Survey. Destaca que a Espanya no agrada gens seleccionar els estudiants universitaris segons la seva capacitat (intel·lectual, no pas econòmica): més del 75% creu que tothom hauria d’estudiar la carrera que volgués independentment de la seva qualificació, en contrast amb la mitjana europea del 50%. El document és una lectura molt il·lustrativa de les percepcions dels models universitaris segons els països. Ja us en faré cinc cèntims ben aviat. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació