Enric I. Canela

Després de l’elecció de rector i les dificultats per les que ha passat la UB, han calgut uns mesos per preparar i aprovar el pressupost. Sembla que comença un període més normalitat que permetrà al rector i al seu aquí abordar els difícils objectius amb els que s’enfronta la institució.

El Consell Social de la Universitat de Barcelona ha aprovat avui el pressupost 2009, presentat i aprovat a la reunió del Consell de Govern de la UB dimecres 22 d’abril. El pressupost de la UB per al 2009 xifrat en 403 milions d’euros, un 3 % superior al de l’any passat, preveu reduir el dèficit de la Universitat de Barcelona un 30% aproximadament respecte al pressupost del 2008 mitjançant el desplegament de polítiques de racionalització de la despesa i d’augment d’ingressos, entre les quals hi ha les següents: la contractació de personal a partir d’objectius; l’explotació de noves vies de finançament mitjançant la prestació de serveis, com ara instal·lacions per a l’esport o serveis de publicacions; l’aprofitament de sinergies dins el Grup UB; el foment del patrocini, i el consum sostenible i responsable que afavoreixi la reducció de la despesa energètica i d’altres serveis bàsics.

El pressupost per al 2009 també preveu l’aplicació de mesures concretes destinades a millorar la gestió, com ara les orientades a simplificar i automatitzar l’organització i els processos de treball; la supervisió de la dedicació i de l’eficiència en la docència, la recerca i la gestió; l’adaptació i la definició de la plantilla; la gestió eficient dels espais i de l’ús que se’n fa, i el control selectiu i preventiu de l’execució del pressupost i de la despesa per fomentar guanys en el funcionament, millorar en seguretat jurídica i detectar ineficiències.

6 respostes a “Aprovat el pressupost de la UB per al 2009”

 1. a 25 abr. 2009 a les 12:15 alumne

  Dimecres era malalt i no vaig poder anar. Tot i així, em va sorprendre que es reduís en ~1M€ el pressupost per a polítiques de l’equip rectoral… Se’n va dir res?

 2. a 25 abr. 2009 a les 10:21 enriccanela

  Alumne,
  Em penso que s’ha posat dins d’altres accions, però no n’estic segur. El que si hi ha és reducció. La idea era reduir el dèfit al màxim. Sense això el consell social no l’hagués aprovat.
  Espero que ja estiguis bé.

 3. a 25 abr. 2009 a les 11:28 alumne

  Sí, gràcies.

  La meva principal preocupació per “polítiques” ve de les APIF, que se’n porta un bon troç. Espero que només hi hagi canvis a millor, aquest any.

 4. a 26 abr. 2009 a les 10:13 enriccanela

  Alumne,
  Em disculparàs però no sé que són les APIF. O no ho recordo per les sigles.

 5. a 26 abr. 2009 a les 11:26 alumne

  Ajuts de Personal Investigador en Formació:

  http://www.ub.edu/acad/beques/3rcicle/ub/apif/index.html

  A la darrera convocatòria els vàren canviar el nom, abans es deien BRD’s.

 6. a 27 abr. 2009 a les 7:12 enriccanela

  Alumne,
  I tant, jo encara els hi dic BRDs. Ho miraré, o venia aquest detall, perè és un tema que m’interessa bastant.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació