Enric I. Canela

Sembla que avui els anti-Bolonya han decidit tornar a demostrar que existeixen. Dia que aquest migdia un centenar d’estudiants, acompanyats d’alguns treballadors de TMB, s’han concentrat al davant de les seus d’ERC i del PSC per protestar contra la “privatització de les universitats”. Els de TMB estan ben amoïnats per aquest tema. Demanen, no sé si els de TMB també:

 • Una moratòria immediata de tots els plans d’estudi adaptats a l’EEES per tal de poder obrir un procés de debat participatiu sobre el model d’universitat pública que vol aquesta societat.
 • La dimissió del conseller Huguet per la seva voluntat de privatitzar i per manifestar públicament que l’empresa ha de participar a la universitat.
 • L’amnistia de totes i tots els estudiants expedientats, amonestats, expulsats o amb imputacions penals.

Els anti-Bolonya també en culpen els bancs, que segons ells actuen amb la complicitat dels governants. De fet les farmàcies són les que estan darrera de tot, encara que algunes veus que es volen mantenir en l’anonimat apunten a un celler de sant Sadurní.

Com que encara no se sabia això darrer, uns estudiants, no sé si els de TMB també, han ocupat l’entrada d’una oficina del Banc Santander, on han simulat que hi feien una classe.

Una vintena més d’estudiants han entrat a la seu del Comissionat d’Universitats, a la Via Laietana, i han barrat el pas en una escala de l’edifici. Està previst que les protestes es mantindran fins a les 18.00 hores d’aquest dimarts, i que després hi ha convocada una manifestació que sortirà des de la plaça Universitat.

Es veu que si, hi ha hagut una manifestació que ha transcorregut amb tota normalitat. La concentració s’ha iniciat a les 18:00 a la Plaça Universitat de Barcelona i ha continuat fins al Comissionat d’Universitats, on un petit grup de joves que s’hi havien tancat, estudiants d’Institut, han sortit al carrer i s’han afegit a la protesta.

Han triat aquest dia perquè avui hi havia una cimera de ministres que es a Louvain per celebrar els 10 anys de la Declaració de Bolonya.

2 respostes a “Alguns treballadors de TMB contra el procés de Bolonya”

 1. a 29 abr. 2009 a les 12:44 Xavier Villalba

  Enric,
  No et descuidis el Corte Inglés i les constructores, que segur que volen comprar l’edifici central de la UB per fer-hi un nou centre comercial. Posats a elaborar teories conspiratòries…
  El que m’estranya és que ningú no s’hagi despenjat (encara) amb els Savis de Sion (el lobby sionista ja ha sortit esmentat, però) o els extraterrestres. I mentrestant, de les retallades brutals en recerca i innovació que ens portaran a la ruïna, ni una paraula. Quin país!

 2. a 29 abr. 2009 a les 10:54 enriccanela

  Xavier,
  Ho veus? és que són uns fenòmens. Cada dia els fan menys cas, per sort.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació