Beques, de mobilitat?


Enric I. Canela

Ángel Gabilondo, ministre que té cura de les universitats, ha dit a Lovaina, on se celebra la conferència de ministres responsables de l’Educació Superior implicats en el procés de convergència, que defensarà la creació de noves beques per a la mobilitat d’estudiants en els propers Pressupostos Generals de l’Estat per complir els objectius acordats amb els països participants en el procés de Bolonya.

Les 46 nacions participants en l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) s’han compromès a incrementar els desplaçaments d’estudiants fins a un 20 per cent en 2020, enla cimera que s’ha celebrat aquest dimecres a la Universitat de la Nova. Per Gabilondo, l’augment de la mobilitat és un dels punts “més importants” dels inclosos en l’anomenat Acord de Lovaina, un objectiu que ha considerat un “desafiament interessant per a Espanya”.

Mentre això no vagi en detriment d’un programa de beques per a què la gent pugui estudiar sense haver de treballar…

Jo particularment tinc un munt d’alumnes que quan tenen pràctiques no venen a classe perquè els coincideix amb les pràctiques; en teoria no hauria de ser així perquè la classe és al matí i les pràctiques a la tarda, però es busquen grups de matí per poder treballar.

Que no vagin venent pel·lícules, treballa i estudiar, seriosament, és incompatible en les carreres de ciències. Calen beques i urgentment. Si us plau, no torneu a equivocar-vos!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació