Enric I. Canela

El Mundo escriu que el ministre d’Educació s’ha compromès públicament a treballar per a que la Universitat “no cedeixi a interessos de mercat”. Semblaria ser que Ángel Gabilondo vol caure bé al Sindicat d’Estudiants, una organització que podria traslladar el seu discurs a la Rússia bolxevic sense molestar a canviar una coma.

I afegeix: Aquest serà un objectiu molt lloable, però no dóna de menjar i no fa avançar un país. Per incorporar-se al mercat, al mercat laboral ni més ni menys, cal tenir en compte els seus interessos. Més li valdria a la Universitat cedir una mica més als interessos del mercat i una mica menys els polítics i els corporatius. El titular d’Educació, ja que cada vegada té menys poder executiu, hauria de considerar que una de les seves principals tasques és la de fer pedagogia, i no la de difondre consignes.

Sense ser tan radical com el diari, crec que adaptar-se a la societat és complex i el mercat és una part. Servir a la societat és preparar també als estudiants per tal que puguin guanyar-se la vida. I això també és el mercat. Crec que el ministre no difonia cap consigna.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació