Enric I. Canela

Vivim en un món que és una autèntica comèdia, però pitjor perquè quan un va a un veu una comèdia sap que ho és, però a la vida real et volen aixecar la camisa a cada minut.

Llegeixo: Des de la Unió Europea, la comissària de Salut, Androulla Vassiliou, creu que per ser exactes no s’hauria de parlar de “grip porcina”. La CE recomana el terme “nova grip”, tot i que està estudiant juntament amb l’OMS quina seria la denominació més correcta.

Podeu llegir: Es important destacar que el brot de grip H1N1 de 2009 en éssers humans i que es coneix popularment com “grip porcina”, aparentment no es provocat realment por un virus de grip porcina. La seva causa és una nova soca de virus de grip A H1N1que conté material genètic combinat de una soca de virus de grip humana, una soca de virus de grip aviària, i dues soques separades de virus de grip porcina. Els orígens d’aquesta nova soca són desconeguts i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) reporta que aquesta soca no ha estat aïllada directament de porcs. Es transmet amb molta facilitat entre éssers humans, a causa d’una habilitat atribuïda a una mutació encara per identificar, i ho fa a través de la saliva, per via aèria, pel contacte estret entre mucoses o mitjançant la transmissió mà – boca degut a mans contaminades. Aquesta soca causa en la majoria dels casos, només símptomes lleus i les persones infectades es recuperen satisfactòriament sense necessitat d’atenció mèdica o l’ús de medicaments antivírics.

És ben conegut que la grip és de les malalties que afecta més gent i mata als més febles. Probablement el que ara passa és que arriba en un moment poc habitual.

Segurament sense tants mitjans de comunicació de notícies la cosa seria molt menys greu.

4 respostes a “Ni porcina ni res extraordinari”

 1. a 01 maig 2009 a les 11:36 Josep-Joan Rosselló

  És evident que el qualificatiu de porcí-ina no agrada als productors d’aquests animals, que temen la mala publicitat per la carn de porc. Això, i us ho dic des de Mallorca, un regna de sempre la cultura del porc, pot provocar un trasbals. Així, aboquen esforços perquè parem de nova grip: vaja un disbarat. I quan en vengui una altra, de grip, que li direm?

 2. a 02 maig 2009 a les 12:32 Manel des de l'Exili

  Possiblement tot plegat servirà com a entrenament per quan vingui la de veritat!

  A part de que Roche, GSK i desprès els fabricans de vacunes, Novartis , GSK-Bio, Sanofi-Pasteur i d’altres és forrin.

 3. a 02 maig 2009 a les 7:27 enriccanela

  Joan-Josep,
  De fet originalment, fa més d e70 anys el virus era porcí. Ara la cosa ha canviat tant…
  La globalització té aquestes coses. Les malalties viatgen i si les condicions són adequades ataquen, altrament desapareixen.

 4. a 02 maig 2009 a les 7:28 enriccanela

  Manel,
  A vendre Tamiflu. Millor Una bona febrada, sucs de taronja i poc més. Si hi arriba. Sinó prevenir-se augmentant les defenses.
  Ara la gent no pren el que hauria de prendre, menjant, és clar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació