- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Ni porcina ni res extraordinari

Enric I. Canela

Vivim en un món que és una autèntica comèdia, però pitjor perquè quan un va a un veu una comèdia sap que ho és, però a la vida real et volen aixecar la camisa a cada minut.

Llegeixo [2]: Des de la Unió Europea, la comissària de Salut, Androulla Vassiliou, creu que per ser exactes no s’hauria de parlar de “grip porcina”. La CE recomana el terme “nova grip”, tot i que està estudiant juntament amb l’OMS quina seria la denominació més correcta.

Podeu llegir [3]: Es important destacar que el brot de grip H1N1 de 2009 [4] en éssers humans i que es coneix popularment com “grip porcina”, aparentment no es provocat realment por un virus de grip porcina. La seva causa és una nova soca de virus de grip A H1N1que [5] conté material genètic combinat de una soca de virus de grip humana [6], una soca de virus de grip aviària [7], i dues soques separades de virus de grip porcina. Els orígens d’aquesta nova soca són desconeguts i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) reporta que aquesta soca no ha estat aïllada directament de porcs. Es transmet amb molta facilitat entre éssers humans, a causa d’una habilitat atribuïda a una mutació encara per identificar, i ho fa a través de la saliva, per via aèria, pel contacte estret entre mucoses o mitjançant la transmissió mà – boca degut a mans contaminades. Aquesta soca causa en la majoria dels casos, només símptomes lleus i les persones infectades es recuperen satisfactòriament sense necessitat d’atenció mèdica o l’ús de medicaments antivírics.

És ben conegut que la grip és de les malalties que afecta més gent i mata als més febles. Probablement el que ara passa és que arriba en un moment poc habitual.

Segurament sense tants mitjans de comunicació de notícies la cosa seria molt menys greu.