Enric I. Canela

Escriu ABC: Les universitats segueixen sent el reducte inaccessible al català. Per aquest motiu, la Generalitat va emetre l’any passat una ordre en què instava a aquests centres a que exigeix el nivell C de català als professors. L’ordre va quedar en res. Els rectors van atendre a la realitat acadèmica i, donada la creixent arribada d’alumnat i professorat forà, van decidir fer el que fins ara: donar marge als nouvinguts perquè aprenguin la llengua autonòmica, encara que sense imposar terminis.

Sempre tan amoïnats pel que passa a la casa nostra.

4 respostes a “La norma del català a la universitat, hi serà?”

 1. a 03 maig 2009 a les 8:24 Pere Blanco Sànchez

  El català és víctima d’actituds temeroses davant les possibles reaccions de la gent. Queda clar que la llengua d’ensenyament a Catalunya ha de ser el català, però la realitat frena aquesta expectativa. En molts instituts i escoles, algunes assignatures es donen en castellà, i no hi ha cap intenció en corregir-ho.

  Pere.

 2. a 03 maig 2009 a les 9:46 enriccanela

  Pere,
  estem en un sistema polític que no aposta pel català de forma decidida. I això es nota.

 3. a 04 maig 2009 a les 3:11 Jordi Domènech i Lizcano

  Benvolgut Enric,
  no és només el sistema “polític”: ningú amb una mica de predicament públic aposta decididament pel català. Ni dins les Universistats (amb honroses excepcions) ni fora, la tasca de mantenir la llengua a quedat, un cop més, a mans del “poble ras”.

 4. a 04 maig 2009 a les 7:31 enriccanela

  Jordi,
  Tens raó El català abans era alguna cosa a defensar i mantenir a la universitat, ara no.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació