Enric I. Canela

Jordi Domènech i Lizcano, Secretari d’Organització i Finances d’Estudiants en Acció m’ha tramés el següent comunicat:

La Taula Nacional per a la Universitat Pública a celebrat avui la seva segona trobada, amb l’assistència del Govern de la Generalitat – representat per la Comissionada d’Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i per en Xavier de las Heras, secretari del CIC – els equips rectorals de les Universitats públiques del Principat i els representants d’estudiants de la Universitat de Girona, de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Politècnica de Catalunya, a més dels sindicats Estudiants en Acció, AJEC i FNEC.

La trobada de la Taula ha servit per discutir-ne la composició, i s’ha acordat que s’hi incorporaran en breu membres del professorat sense responsabilitats en equips rectorals així com membres del PAS, desprès que aquest punt fos defensat per diversos estudiants, Estudiants en Acció entre ells.

A banda d’això, des d’Estudiants en Acció valorem molt positivament la consolidació de la Taula, ja que ha servit per començar a tenir un diàleg franc entre diferents agents de la comunitat universitària en tot l’àmbit del Principat. La creació d’aquest clima de diàleg i respecte és essencial per tal de poder construir un projecte d’Universitat pública, de qualitat i catalana entre totes i tots.

En els pròxims dies, s’han concretat diverses reunions de treball per tal de poder debatre amb profunditat diversos punts concrets, com el sistema de finançament universitari, els mecanismes de participació a la Universitat o els problemes derivats de l’adaptació a l’EEES. Estudiants en Acció hi serem per tal de fer sentir la veu dels i les estudiants, defensant millores concretes com el dret a la segona convocatòria, una regulació sobre finançament privat a les Universitats, la gratuïtat dels cursos d’idiomes, o la moratòria en aquelles carreres en que encara no estiguin completament preparades per al curs que ve.

Europa Press recull la notícia.

El que llegeixo és una bona notícia. No sé si el conjunt dels estudiants té el tarannà que manifesta en quest comunicat Estudiants en Acció. Ho desitjo.

2 respostes a “La Taula Nacional per a la Universitat Pública es reuneix”

  1. a 08 maig 2009 a les 8:53 Júlia Rosell

    Per fi! Gran notícia!

  2. a 09 maig 2009 a les 10:31 enriccanela

    Júlia,
    Si, ja era hora.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació