Enric I. Canela

Un article curiós Paradojas del plan Bolonia que escriu Ángel Machado, professor de la Facultat de Econòmiques de la Universitat d’Oviedo. Aquest article ens mostra com cadascú viu en el seu món.

Defensa l’homogeneïtzació de les titulacions de Grau per poder fer que siguin més comparables entre universitats i que augmenti la mobilitat. Critica l’optativitat excessiva. La critica com si fos quelcom general i ho fa des d’una perspectiva que considero centrada amb l’Estat, com si la mobilitat s’hagués d’entendre dins les fronteres de l’Estat. Ve a dir que caldria que l’Estat marques directrius. Homogeneïtat espanyola, però la mobilitat vol dir sortir de Barcelona i anar a Leuven, o sortir de Girona i anar a Edimburg. O a l’inrevés. De què serviria homogeneïtzar les universitats espanyoles?

Per altra banda, l’optativitat no ha augmentat arreu, depèn de les universitats. potser cal que cadascú intenti endreçar el que passa a casa seva i no generalitzar. Consti que no defenso l’excés d’optativitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació