Spam universitari


Enric I. Canela

Estic inclòs, sense la meva autorització, en una llista de distribució d’un grup que es denomina Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes. M’han enviat això:

Benvolguts i benvolgudes,
Aquest dijous 21 de maig a les 19:30h es portarà a terme una
Concentració a la plaça Sant Jaume de personal docent i investigador i
de personal d’administració i serveis sota la pancarta: En defensa de la
Universitat Pública.
Durant la concentració es lliurarà al President Montilla un escrit (que
pots consultar a la web de l’assemblea)
EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

He anat a mirar que era i he trobat aquesta convocatòria i la carta que reprodueixo.

El proper dijous 21 de maig a les 19:30h es portarà a terme una Concentració a la plaça Sant Jaume de personal docent i investigador i de personal d’administració i serveis sota la pancarta: En defensa de la Universitat Pública.

Durant la concentració es lliurarà al President Montilla el següent escrit:

Honorable president, senyor Montilla,

a frec de quedar-nos sense parla davant tant de silenci administratiu, que, encara que amagat, és sempre polític, voldríem demanar entrevista amb vostè, segurament amb caràcter d’urgència.

És per parlar, políticament, de la Universitat.

No ens mou cap mena de rauxa, però tampoc el seny que ara es porta. Cregui’ns, són només ganes de parlar obertament de la situació de la Universitat i, per descomptat, de la seva relació amb el món. No es pot deixar el futur de la Universitat en mans d’unes lleis i normatives sovint elaborades al marge, sense discussió, sorpresivament.

Creiem en l’honorable humilitat de reunir sensibilitats diferents i parlar i debatre sobre un dels béns més preuats del que hauria de ser el nostre futur. Creiem en l’honorable humilitat de confrontar diferents raons que només cerquin entendre’s i comprendre, doncs, què cal fer.

Revoltades com estan totes les coses, i en tots els àmbits, s’hauria fer de bon veure la necessitat de lentificar els ànims, tots plegats, i no precipitar una actitud/acritud política de futur incert, que és l’equivalent al futur fixat.

Com vostè, creiem en una Universitat activa en la societat, una Universitat crítica, reflexiva, que no vegi reduïda la seva feina a la producció d’operaris experts en el silenci, dependents, adequats a les lleis de mercat, quan podem començar a sospitar que es tracta de lleis de futur encara injust.

Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes

També acompanyarem la carta amb la declaració de la Coordinadora Estatal d’Assembles PDI PAS y un dossier amb 10 manifestos que recullen milers de signatures crítiques amb el procés Bolonya.

Us esperem a tots i a totes.

Aturem Bolonya ja !!

No penso anar. No subscric l’estranya carta que volen lliurar al president de la Generalitat. Per cert, els signes d’admiració o d’interrogació no s’han de duplicar.

6 respostes a “Spam universitari”

 1. a 19 maig 2009 a les 1:04 Xavier Villalba

  Enric,
  Jo també estic a la llista i tenim motius per a l’esparança. Com diuen al final del missatge:

  Nota: hem rebut algunes peticions en que se’ns sol·licita no rebre aquestes notificacions. Malauradament la UAB no ens ofereix cap mecanisme per a excloure remitents. Estem buscant alternatives per permetre deixar de rebre notificacions de l’assemblea.

  O sigui que en el pròxim spam la culpa ja serà de la Blanca Palmada i anirà pujant per l’escala.
  Per cert, no té pèrdua el programa de la seva ‘Universitat Lliure'(http://assembleapdipas.universidadpublica.net/ca/multimedia/universitat-lliure). Si això és el seu model d’universitat pública, ja cal que anem emigrant a Andorra!

 2. a 19 maig 2009 a les 4:12 Gustau

  http://www.hiru-ed.com/COLECCIONES/SEDICIONES/Bolonia-no-existe.htm

  un llibre col·lectiu amb text de presentació d’un altre professor, a veure que us sembla

 3. a 19 maig 2009 a les 10:37 enriccanela

  Xavier,
  la culpa és divina. Els elements estan contra nosaltres. Crec que la UAB no deu poder fer res, ni la UB, tret de declarar-los spam. Si els posa el servidor com a adreça spam no entren. La UAB té un bon sistema.

 4. a 19 maig 2009 a les 10:38 enriccanela

  Gustau,
  Gràcies per la informació. Al Fernández Líria el tinc molt llegit. No em convenç, però esclar, no puc opinar sense llegir altres coses. A veure si el “pesco”.

 5. a 21 maig 2009 a les 6:47 Xavier Villalba

  Gustau,
  Si tot és com el pròleg…

  “Por fin, el capitalismo salvaje –tras haber levantado muros genocidas por todo el planeta, haber globalizado la miseria y deteriorado la consistencia antropológica más elemental– les ha empezado a salpicar también a ellos. Ahora le ha tocado el turno a la Universidad Pública Europea, eso es todo. Es la lógica del sistema, la lógica de un sistema que choca ya con los límites ecológicos del planeta y con la existencia misma de la mitad de la humanidad, que sobrevive actualmente con menos de dos dólares diarios. Habría sido ridículamente ingenuo pensar que el capitalismo se iba a detener a las puertas de la Universidad.”

  Per als que no estan al cas, això dels murs genocides va per Israel, no pas pel mur de Berlín, i la desfeta ecològica va pels ianquis i no pels xinesos, russos i països ex-URSS. Això és dogmatisme pur i dur, tant pur i tan dur com el dels neoliberals de pedra picada que tan critica.

 6. […] vaig ser un dels sol·licitants, però ahir en va arribar un altre (veig que l’Enric Canela també se’n queixa), aquesta vegada a través del Félix Vázquez (Felix.Vazquez@uab.cat), […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació