- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Spam universitari

Enric I. Canela

Estic inclòs, sense la meva autorització, en una llista de distribució d’un grup que es denomina Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes. M’han enviat això:

Benvolguts i benvolgudes,
Aquest dijous 21 de maig a les 19:30h es portarà a terme una
Concentració a la plaça Sant Jaume de personal docent i investigador i
de personal d’administració i serveis sota la pancarta: En defensa de la
Universitat Pública.
Durant la concentració es lliurarà al President Montilla un escrit (que
pots consultar a la web de l’assemblea)
EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

He anat a mirar que era i he trobat aquesta convocatòria i la carta que reprodueixo.

El proper dijous 21 de maig a les 19:30h es portarà a terme una Concentració a la plaça Sant Jaume de personal docent i investigador i de personal d’administració i serveis sota la pancarta: En defensa de la Universitat Pública.

Durant la concentració es lliurarà al President Montilla el següent escrit [2]:

Honorable president, senyor Montilla,

a frec de quedar-nos sense parla davant tant de silenci administratiu, que, encara que amagat, és sempre polític, voldríem demanar entrevista amb vostè, segurament amb caràcter d’urgència.

És per parlar, políticament, de la Universitat.

No ens mou cap mena de rauxa, però tampoc el seny que ara es porta. Cregui’ns, són només ganes de parlar obertament de la situació de la Universitat i, per descomptat, de la seva relació amb el món. No es pot deixar el futur de la Universitat en mans d’unes lleis i normatives sovint elaborades al marge, sense discussió, sorpresivament.

Creiem en l’honorable humilitat de reunir sensibilitats diferents i parlar i debatre sobre un dels béns més preuats del que hauria de ser el nostre futur. Creiem en l’honorable humilitat de confrontar diferents raons que només cerquin entendre’s i comprendre, doncs, què cal fer.

Revoltades com estan totes les coses, i en tots els àmbits, s’hauria fer de bon veure la necessitat de lentificar els ànims, tots plegats, i no precipitar una actitud/acritud política de futur incert, que és l’equivalent al futur fixat.

Com vostè, creiem en una Universitat activa en la societat, una Universitat crítica, reflexiva, que no vegi reduïda la seva feina a la producció d’operaris experts en el silenci, dependents, adequats a les lleis de mercat, quan podem començar a sospitar que es tracta de lleis de futur encara injust.

Assemblea PDI PAS – Universitats Públiques Catalanes

També acompanyarem la carta amb la declaració de la Coordinadora Estatal d’Assembles PDI PAS y un dossier amb 10 manifestos que recullen milers de signatures crítiques amb el procés Bolonya.

Us esperem a tots i a totes.

Aturem Bolonya ja !!

No penso anar. No subscric l’estranya carta que volen lliurar al president de la Generalitat. Per cert, els signes d’admiració o d’interrogació no s’han de duplicar.