Beques espanyoles


Enric I. Canela

Llegeixo que el ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ha anunciat que hi haurà noves beques per a universitaris el proper curs. Es tracta de garantir la igualtat d’oportunitats dels alumnes a través d’ajudes com les Beques Salari o les orientades a la integració d’estudiants amb discapacitat.

Una de les queixes dels universitaris sobre l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior és que les matrícules es encarirà, i la jornada lectiva no serà compatible amb treballar, per la qual cosa molts estudiants ho tindrien difícil.

Gabilondo ha reconegut que “Efectivament, la universitat és un servei públic i això és determinant per a la credibilitat de l’EEES, que es garanteixi a través de beques l’efectiva igualtat d’oportunitats dels ciutadans universitari i molt singularment s’ha de fer al nostre país”.

Actualment la cobertura d’aquestes beques a Espanya se situa al voltant del 20%, lluny del que és comparable amb els veïns europeus, que és del 40%. El ministeri ha manifestat que la seva intenció és assolir el 30% d’alumnes becats en 2015.

Bé, l’objectiu del 2015 és massa baix. Ja vaig escriure clarament a El País al febre el que calia fer, però veient el Debat de la Nació (la d’ells) ja es veu que sempre a mitges. L’Estat espanyol vol sempre ser de segona divisió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació