Enric I. Canela

La comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, ha dit que es mantindran els preus de les matrícules universitàries. Diu que el 2 de juny el govern espanyol confirmarà que el preu de les matrícules de les universitats no pujaran. De fet el govern espanyol fixa la forquilla de límit mínim i màxim i la Generalitat decideix. Vol dir doncs que la Generalitat proposarà al Consell Interuniversitari de Catalunya apujar un 0% el que marqui el govern espanyol.

Per altra banda, la comissionada ha dit que proposarà en el pròxim Consell Interuniversitari abolir un recàrrec que només existeix a Catalunya i fa que els estudiants que volen cursar un segona carrera hagin de pagar un 40% més cara la matrícula.

Em sembla molt bé que en un moment de crisi s’aposti per la congelació alhora que crec que el Govern s’ha de comprometre a compensar a les universitats per la pèrdua d’ingressos que això comportarà. Les polítiques socials li correspon. Això és especialment important en un moment en el que les universitats més grans tenen dèficits acumulats que no podran resoldre i que les manté amb un futur hipotecat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació