Enric I. Canela

Això d’Internet és un horror. Ho recorda tot. Llegíem el 14 de maig: El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha acusat al Govern de “morós” i ha assegurat que la Generalitat no complementarà les ajudes a la compra d’automòbils impulsades per l’Executiu central fins que Catalunya disposi d’un finançament justa. I ens fèiem un fart de riure perquè sabíem que qui mana a Catalunya és Rodríguez Zapatero.

Avui llegim: El conseller Josep Huguet ha confirmat aquest dilluns que Catalunya tindrà un pla propi d’ajuts a l’automoció diferenciat del de l’Estat. El pla propi d’ajuts variables a l’automoció complementarà el de l’Estat i es portarà a aprovació aquest dimarts al Consell de Govern, quan es coneixeran els detalls del pla. El que no hem llegit és que Catalunya ja disposa d’un pla de finançament just.

Clar que res no és senzill. Demostrant la seva cohesió habitual, El departament de Medi Ambient i el d’Innovació, Universitats i Empresa s’esbatussen per aquestes ajudes. Allà, al centre peninsular van dir que el màxim d’emissions de CO2 havia de ser de 149 g. Baltasar demana que s’acompleixi això, mentre que Huguet vol que el límit màxim sigui de 169 g per tal que arribi a les furgonetes de Nissan.

No entro en la polèmica, probablement si les coses són com penso, em decantaria per una situació intermèdia, 149 g en general, incloent els tot terreny, i 169 g en el cas de vehicles tipus furgoneta d’ús professional.

El que si faig és posar de manifest com el Govern català sempre se supedita a l ‘espanyol i com el Govern no està mai d’acord en res, sempre la disputa als mitjans.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació